NB I: Sok tehetséges fiatal van még Kisvárdán – Janeiro

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 22:48
null
Janeiro a győzelem ellenére nem érti, hogyan hagytak ki ennyi helyzetet (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 3. fordulójának nyitó mérkőzésén az MTK hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Kisvárda ellen. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Kisvárda portugál trénere, Joao Janeiro azzal kezdte: nagyon nehéz mérkőzést nyertek meg.

„Egységes és erős csapat az MTK. Boldog vagyok, hogy nyertünk, viszont csalódott is, hogy az első félidőben és az egyenlítésig sok helyzetet kihagytunk. De örülök, hogy megmutattuk a csapat egységét, és remek fordítást vittünk véghez.”

A Nemzeti Sport ezután arról kérdezte, hogy a 18 éves Czérna Erik remek debütálása (mindkét gól előtt ő harcolta ki a szabadrúgást) jelentheti-e azt, hogy érdemes bízni Kisvárdán a saját nevelésű magyar fiatalokban. (A kezdőcsapatban Dombó Dávid kapus volt egyetlen honfitársunk a pályán.)

„A futball nemzetközi játék, én nem szoktam nézni, hogy ki milyen nemzetiségű. Nehézségeink voltak a héten, játszott volna más magyar is, de kórházban volt. Czérna nagyon tehetséges fiatal, ezért kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. De sok tehetség van még a kisvárdai, illetve a munkácsi testvérakadémián is, lesz lehetőség a fiatalokhoz nyúlni, úgyhogy remélem, több Czérnát is fogunk látni a pályán.”

CZÉRNA UTAT TÖRNE A KISVÁRDAI FIATALOKNAK

Az MTK vezetőedzője, Giovanni Costantino szerint remekül sikerült csapata első félideje.

„Több gólt is szerezhettünk volna, aztán a második játékrész első percében volt egy nagy helyzetünk. Az kimaradt, és utána játékban már nagyon keveset mutattunk, ami nem tetszett. A két pontrúgáson kívül sok védeni valónk nem akadt. Azt tudjuk, hogy nem a fizikai játékra épül a csapatunk, úgyhogy előfordulhat olyan szituáció, hogy nem mi nyerjük meg a fejpárbajokat, ez most a vesztünket okozta.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

MTK Budapest–Kisvárda 1–2 (Grozav 32., ill. Hej 69., Mesanovic 75.)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1500 néző. Vezette: Antal P.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik