K. Zs. 2019.11.12 14:02 Frissítve: 2019.11.12 14:11

NB I: Petrjak szerint Rebrov nem marad sokáig a Fradinál

Ivan Petrjak, a korábbi Ferencváros-, jelenleg Fehérvár-labdarúgó nehezen teszi túl magát a zöld-fehérekkel történt szakításon – a napokban az ukrán 2+2 tévécsatornával osztotta meg ezzel kapcsolatos álláspontját, távozása állítása szerint valódi okát.

Ivan Petrjak Fradi-mezben a Kisvárda ellen (Fotó: Földi Imre)„Egy évet töltöttem a csapatnál, és nyáron tudtam, hogy egyedül Rebrov akarja, hogy maradjak. Ez száz százalék – idézi több ukrán portál, köztük a sport.ua a jelenleg a Fehérvárban futballozó Ivan Petrjak szavait. – Én viszont nem tudtam, hogy ő marad-e. Márpedig ha egy csapat nem tart rád igényt... Rebrov jól képzett edző, úgy gondoltam, hogy nem marad sokáig a Ferencvárosnál, ezt a véleményemet egyébként ma is tartom. Szóval úgy véltem, ha ő megy, és én maradok, kelepcébe kerülök. Nem, köszönöm, ebből nem kértem, más döntést hoztam.”

Petrjak azt is sérelmezte, hogy bár „a fél csapat” távozott a Fraditól nyáron, egyedül rá kiabálnak kígyót-békát. Az ukrán labdarúgó az iránta megnyilvánuló ellenszenv jeleként értelmezte, hogy a bajnoki aranyéremből sem kapott.

Éremügyben a 24.hu megkereste a Ferencvárost, és a klub válaszából kikerült: az MLSZ által a versenykiírás értelmében átadott 50 aranyéremből nem csak Petrjaknak nem jutott.

„A klub legnagyobb sajnálatára az MLSZ határozata értelmében a Budapest Parkban megtartott hivatalos éremátadón nem tudtak aranyérmet kapni azok a játékosok, akik bár pályára léptek a bajnokságban, de júniusban már nem voltak a csapattal. Így Petrjak mellett ugyanúgy nem jutott medál például Rui Pedrónak, Finnbogasonnak, Rodrigueznek, ahogy a kerettag Amadou Moutarinak sem” – olvasható az FTC válaszában.

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”