NB I: „Példát kell mutatnunk a gyerekeknek” – fradista mesekönyv jelenik meg

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 15:00
null
A kezdeményezésről a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond (balra) és Kubatov Gábor is beszélt (Fotók: Török Attila)
Fradista leszek! címmel gyerekeknek szóló könyv jelenik meg szeptemberben, Kubatov Gábor elnök örömmel mutatta be az új kiadványt. Közben a csapat szakmai stábja kijelölte a keretet a Slovan elleni BL-selejtezős párharcra – nincs változás a Tobol elleni összetételhez képest.     

 

A Groupama Aréna játékoskijárója megtelt székekkel. A Ferencváros vezetői újabb jó ötlettel rukkoltak ki, ezúttal egy szó szerint mesés kiadvánnyal jelentkezik az egyesület, hamarosan megjelenik a Fradista leszek! című, a sport szeretetéről és a szurkolóvá válásról gyerekeknek szóló könyv. A főhőse Gergő, aki nagypapája révén kerül kapcsolatba a Fradival.

Az eseményen jelen volt Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor Lipcsei Péter, Sigér Dávid és Botka Endre is, a háttérben, a falakon lévő képekről pedig Szerhij Rebrov, Myrto Uzuni és a legendás Fradi B-közép „figyelt”.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke örömmel számolt be a kezdeményezésről.

„A sport kapcsán nem csupán az eredmények vagy a szurkolás hangsúlyos, hanem az is, hogy példát mutassunk a gyerekeknek. A megújult Fradi Múzeum megnyitóján néhány hete azt mondtam, fontos, hogy a gyerekek kijöjjenek a mérkőzéseinkre, mert ott mindenkinek meg tudjuk mutatni, hogyan alakul ki ez a szerelem. A Providenttel most aláírt támogatási szerződés lehetővé teszi, hogy elkészüljön egy színvonalas Fradi-mesekönyv. A történet arról szól, hogy egy kisfiú életében először a családja kíséretében jut el a híres Fradi stadionjába. Aztán ennek az estének az élményei nemcsak az ő, hanem nagyszülei, szülei és testvére életére is hatással vannak... Ebből a mesekönyvből a gyerekek nyelvén, nagyszerű rajzokkal szintén megismerhető, mit jelent a fradizmus.”     

A mesekönyv megjelenése a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával jött létre, Szirmák Botond      vezérigazgató ezt mondta: „Nekem ez nem csupán szponzoráció, hiszen igazi fradista vagyok. Annyit talán elárulhatok, első bankkártyám PIN-kódja 1899, a klub megalakulásának éve volt. A mesekönyv is azt a célt szolgálja, hogy a fiatal generációkat bevonja a sport világába, megszerettesse velük a szurkolást, és megmutassa nekik, milyen jó fradistának lenni. Úgy látjuk, jól észrevehető párhuzam van a könyv célkitűzése és a Provident üzleti stratégiája között, ezért még nagyobb örömmel álltunk a jó ügy mögé.”     

A klubbal kapcsolatos hír, hogy a szerdai, Slovan elleni hazai Bl-selejtezőre nem sok jegy maradt, több mint tizenhatezret már eladtak. Az FTC egyébként ugyanazokat a játékosokat jelölte a szlovák bajnok elleni párharcra (amelynek visszavágóját július 27-én rendezik Pozsonyban), mint akiket az 5–1-es összesítéssel kiejtett Tobol ellenire, így Olekszandr Zubkov, Muhamed Besic és a még mindig sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee ismét kimaradt.

Sigér Dávid, Lipcsei Péter, Szirmák Botond, Rákosi Gyula, Kubatov Gábor, Nyilasi Tibor, Botka Endre (balról jobbra)
Sigér Dávid, Lipcsei Péter, Szirmák Botond, Rákosi Gyula, Kubatov Gábor, Nyilasi Tibor, Botka Endre (balról jobbra)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik