B. B. 2022.07.15 15:00 Frissítve: 2022.07.15 15:15

NB I: „Példát kell mutatnunk a gyerekeknek” – fradista mesekönyv jelenik meg

Fradista leszek! címmel gyerekeknek szóló könyv jelenik meg szeptemberben, Kubatov Gábor elnök örömmel mutatta be az új kiadványt. Közben a csapat szakmai stábja kijelölte a keretet a Slovan elleni BL-selejtezős párharcra – nincs változás a Tobol elleni összetételhez képest.     

 

A kezdeményezésről a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond (balra) és Kubatov Gábor is beszélt (Fotók: Török Attila)

 

A Groupama Aréna játékoskijárója megtelt székekkel. A Ferencváros vezetői újabb jó ötlettel rukkoltak ki, ezúttal egy szó szerint mesés kiadvánnyal jelentkezik az egyesület, hamarosan megjelenik a Fradista leszek! című, a sport szeretetéről és a szurkolóvá válásról gyerekeknek szóló könyv. A főhőse Gergő, aki nagypapája révén kerül kapcsolatba a Fradival.

Az eseményen jelen volt Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor Lipcsei Péter, Sigér Dávid és Botka Endre is, a háttérben, a falakon lévő képekről pedig Szerhij Rebrov, Myrto Uzuni és a legendás Fradi B-közép „figyelt”.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke örömmel számolt be a kezdeményezésről.

„A sport kapcsán nem csupán az eredmények vagy a szurkolás hangsúlyos, hanem az is, hogy példát mutassunk a gyerekeknek. A megújult Fradi Múzeum megnyitóján néhány hete azt mondtam, fontos, hogy a gyerekek kijöjjenek a mérkőzéseinkre, mert ott mindenkinek meg tudjuk mutatni, hogyan alakul ki ez a szerelem. A Providenttel most aláírt támogatási szerződés lehetővé teszi, hogy elkészüljön egy színvonalas Fradi-mesekönyv. A történet arról szól, hogy egy kisfiú életében először a családja kíséretében jut el a híres Fradi stadionjába. Aztán ennek az estének az élményei nemcsak az ő, hanem nagyszülei, szülei és testvére életére is hatással vannak... Ebből a mesekönyvből a gyerekek nyelvén, nagyszerű rajzokkal szintén megismerhető, mit jelent a fradizmus.”     

A mesekönyv megjelenése a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával jött létre, Szirmák Botond      vezérigazgató ezt mondta: „Nekem ez nem csupán szponzoráció, hiszen igazi fradista vagyok. Annyit talán elárulhatok, első bankkártyám PIN-kódja 1899, a klub megalakulásának éve volt. A mesekönyv is azt a célt szolgálja, hogy a fiatal generációkat bevonja a sport világába, megszerettesse velük a szurkolást, és megmutassa nekik, milyen jó fradistának lenni. Úgy látjuk, jól észrevehető párhuzam van a könyv célkitűzése és a Provident üzleti stratégiája között, ezért még nagyobb örömmel álltunk a jó ügy mögé.”     

A klubbal kapcsolatos hír, hogy a szerdai, Slovan elleni hazai Bl-selejtezőre nem sok jegy maradt, több mint tizenhatezret már eladtak. Az FTC egyébként ugyanazokat a játékosokat jelölte a szlovák bajnok elleni párharcra (amelynek visszavágóját július 27-én rendezik Pozsonyban), mint akiket az 5–1-es összesítéssel kiejtett Tobol ellenire, így Olekszandr Zubkov, Muhamed Besic és a még mindig sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee ismét kimaradt.

Sigér Dávid, Lipcsei Péter, Szirmák Botond, Rákosi Gyula, Kubatov Gábor, Nyilasi Tibor, Botka Endre (balról jobbra)
2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

2023.09.30 14:27:36

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bognár István vezetést szerzett ugyan az MTK-nak, de utána kinyílt a zöld-fehér gólzsák.

Ajánló beállításra vár