L. M. 2022.07.27 19:50 Frissítve: 2022.07.27 20:19

NB I: hárman távoznak a Vasas keretéből

Három labdarúgó távozását jelentette be hivatalos oldalán a Vasas FC. A klubtól ketten végleg eligazolnak, egy játékos pedig kölcsönben folytatja a pályafutását.

Szilágyi Zoltán (jobbra) Szegeden folytatja a pályafutását (Fotó: Török Attila)

 

Hárman is távoznak a labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas keretéből – jelentette be hivatalos oldalán a klub. Szilágyi Zoltán az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémiában folytatja a pályafutását, Bánfalvi Dániel Komáromban marad kölcsönben, míg Szatmári Lóránd szerződését közös megegyezéssel felbontották a felek.

Szilágyi 2012-ben érkezett a Vasashoz, azóta kölcsönben megfordult Siófokon is.

„Hosszú tíz és fél éven vagyok túl, mely során nagyon sok emléket és boldog pillanatot szereztem, éppen ezért nehéz a klubtól elválnom. Egy ideje érlelődött bennem a váltás gondolata, hiszen főleg az utóbbi évben már nem tudtam megfelelő játéklehetőséghez jutni. Azért döntöttem így, még ha nehéz is volt, mert futballozni szeretnék, abban pedig csak bízhatok, hogy a lépésem megfelelő volt. Sok sikert szeretnék kívánni a Vasas csapatának az NB I-ben és köszönök mindent, amit a klubtól és az ott dolgozóktól kaptam” – nyilatkozta Szilágyi a Vasas honlapjának. 

Bánfalvi a 2021–2022-es idényt Komáromban töltötte kölcsönben, nyáron azonban visszatért Angyalföldre. A második csapattal kezdte meg a felkészülést, a következő idényt azonban ismét Komáromban tölti. 

Szatmári 2018-ban igazolt a Vasashoz, csapatkapitány is volt, azonban télen kikerült a keretből. A felek közös megegyezéssel bontották fel a 33 éves középpályás szerződését. 

„Hálás vagyok ezért a négy és fél évért a Vasasnak, hiszen manapság ritka, hogy egy játékos ilyen hosszú időt tölt el egy klubnál. Rossz érzés volt ma bejönni és aláírni a bontást, igazából még most is kavarognak bennem a gondolatok. Köszönetet mondanék a szurkolóknak, a csapattársaknak és a klub dolgozóinak az együtt töltött időért, a sok szép emlékért és az itt szerzett barátságokért, valamint a feleségemnek és a kisfiamnak, akik átsegítettek ezen az érzelmileg is nehéz időszakon. Korábban is lett volna lehetőségem klubváltásra, de nem szerettem volna rivális együtteshez igazolni, most viszont elérkezett egy olyan fordulópont, amikor döntenem kellett, hiszen szeretnék még jó pár évig futballozni. A koromra való tekintettel én már valószínűleg nem fogok Vasas-mezben szerepelni, ennek ellenére a jövőben is figyelemmel kísérem majd a klub szereplését és azt kívánom, hogy az NB III-as keretből is sokan bemutatkozzanak majd az első csapatban, a Vasas pedig mindig a tradícióinak megfelelően szerepeljen” – mondta Szatmári szerződése felbontását követően. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők: Baráth Botond 
(Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Deutsch László (Puskás Akadémia), Dombó Dávid (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Géresi Krisztián (Mol Fehérvár FC), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Novothny Soma (Anorthoszisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Zimonyi Dávid (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Iyinbor Patrick (Ferencváros, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérnek: Birtalan Botond (III. Kerületi TVE), Farkas Gábor (BFC Siófok), Józsa Marcell (Balatonfüredi FC), Kleisz Márk (III. Kerületi TVE), Vernes Richárd (ETO FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
 Holender Filip (Partizan – Szerbia), Komáromi György (Puskás Akadémia)
Távozók:
 Kiss-Szemán Péter (Szentlőrinc, kölcsön után végleg), Kovács Milán (szegedi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Murka Benedek (Csákvár), Rétyi Róbert (Szentlőrinc, kölcsön után végleg), Terbe Botond (Pécsi MFC), Tóth Bence (szolnoki kölcsön után Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Szilágyi Zoltán (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Szatmári Lóránd (szabadon igazolható), Viczián Ádám (Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Balajti Ádám (Tiszakécske), Molnár Zsombor (Dorog), Bánfalvi Dániel (Komárom VSE, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

Az NB III-as kerethez kerültek: Birtalan Botond, Farkas Gábor, Józsa Marcell, Kleisz Márk, Vernes Richárd

 

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.

2022.08.13 11:29:18

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hét év és öt hónap után nyert újra élvonalbeli bajnokit a KTE, és már öt ponttal áll.

2022.08.12 19:19:57

Labdarúgó NB I BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sokáig vezetett Debrecenben a Vasas, a hajrában egyenlíteni tudott a Loki – pontosabban csak egyenlíteni tudott.

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.