K. T. I.
2021.01.15 16:57 Frissítve: 2021.01.15 18:13

NB I: bejelentette a magyar bajnok és kupagyőztes szerződtetését a DVTK

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi, a magyar bajnok, magyar és szlovén kupagyőztes Asmir Suljic a DVTK-ban folytatja pályafutását. A bosnyák és magyar állampolgársággal is rendelkező, az előkészítésben jeleskedő szélső az NB I-ben az Újpest FC, majd a Videoton színeiben összesen 108 bajnokin 9 gólt szerzett, és 35 gólpasszal szolgálta ki a társakat.

Asmir Suljic szerint Magyarország legőrültebb szurkolói Diósgyőrben járnak meccsre (amikor nincs világjárvány – a szerk.) (Fotó: dvtk.eu)

 

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója hangsúlyozta, Suljic az a típusú játékos, aki minden megmozdulásával kész a pályán magára ragadni a figyelmet. Hozzátéve, pontosan tudják, hogy elsősorban nem gólokat, hanem váratlan húzásokat, gólpasszokat remélhetnek a bosnyák-magyar kettős állampolgárságú szélsőtől.

A volt újpesti és székesfehérvári labdarúgó első DVTK-mezben adott nyilatkozatában felidézte, különleges emlékei vannak a miskolci szurkolókról, ide tartozik a 2014-ben az Újpest színeiben megnyert Magyar Kupa-döntő is, amikor épp a Diósgyőrt múlták felül, 10-10 ezer fanatikus előtt a régi Puskás Ferenc Stadionban. 

„Mindig azt mondtam, Magyarország legőrültebb szurkolói járnak Diósgyőrben meccsre, és persze a telt házas kupadöntőt sem fogom soha elfelejteni – nosztalgiázott a 29 éves Suljic. – Mostantól együtt gyűjtjük az emlékeket, és bízom benne, pályafutásom befejezése után lesz mit felidézni. Korábbi klubjaimban rendre bajnoki címért, kupáért küzdöttem, most tavasszal is a lehető legjobb helyen kell végezni, és akkor jövőre magasabb célokat tűzhetünk ki magunk elé.”  

A DVTK a megállapodásról nem közölt részleteket, még csak annak hosszáról sem számolt be. Izraelben a Transfermarkt adatai szerint 2021 nyaráig élő szerződése volt, így a kölcsönszerződés jó eséllyel kizárható.

Suljic az NB I-es sereghajtó nyolcadik téli igazolása hat horvát és egy észt légiós után. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: 

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor

Kiszemeltek:
 
Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók: 

Kölcsönbe távozók: 

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: 

Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:
 

 

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.

2023.03.19 13:11:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hahn János után jött Bognár György csodacseréje, aki eldöntötte az öt gólt hozó meccset.

2023.03.19 14:12:24

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az angol-gambiai csatár három gólban is főszerepet vállalt, de ezt követően is volt még két gól a PAFC-ban.