NB I: bejelentette a magyar bajnok és kupagyőztes szerződtetését a DVTK

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 16:57
null
Asmir Suljic szerint Magyarország legőrültebb szurkolói Diósgyőrben járnak meccsre <em>(amikor nincs világjárvány – a szerk.)</em> (Fotó: dvtk.eu)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi, a magyar bajnok, magyar és szlovén kupagyőztes Asmir Suljic a DVTK-ban folytatja pályafutását. A bosnyák és magyar állampolgársággal is rendelkező, az előkészítésben jeleskedő szélső az NB I-ben az Újpest FC, majd a Videoton színeiben összesen 108 bajnokin 9 gólt szerzett, és 35 gólpasszal szolgálta ki a társakat.

 

Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója hangsúlyozta, Suljic az a típusú játékos, aki minden megmozdulásával kész a pályán magára ragadni a figyelmet. Hozzátéve, pontosan tudják, hogy elsősorban nem gólokat, hanem váratlan húzásokat, gólpasszokat remélhetnek a bosnyák-magyar kettős állampolgárságú szélsőtől.

A volt újpesti és székesfehérvári labdarúgó első DVTK-mezben adott nyilatkozatában felidézte, különleges emlékei vannak a miskolci szurkolókról, ide tartozik a 2014-ben az Újpest színeiben megnyert Magyar Kupa-döntő is, amikor épp a Diósgyőrt múlták felül, 10-10 ezer fanatikus előtt a régi Puskás Ferenc Stadionban.

„Mindig azt mondtam, Magyarország legőrültebb szurkolói járnak Diósgyőrben meccsre, és persze a telt házas kupadöntőt sem fogom soha elfelejteni – nosztalgiázott a 29 évesSuljic. – Mostantól együtt gyűjtjük az emlékeket, és bízom benne, pályafutásom befejezése után lesz mit felidézni. Korábbi klubjaimban rendre bajnoki címért, kupáért küzdöttem, most tavasszal is a lehető legjobb helyen kell végezni, és akkor jövőre magasabb célokat tűzhetünk ki magunk elé.”

A DVTK a megállapodásról nem közölt részleteket, még csak annak hosszáról sem számolt be. Izraelben a Transfermarkt adatai szerint 2021 nyaráig élő szerződése volt, így a kölcsönszerződés jó eséllyel kizárható.

Suljic az NB I-es sereghajtó nyolcadik téli igazolása hat horvát és egy észt légiós után.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:Goran Milovic(horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia),Artur Pikk(észt, KuPS – Finnország), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Diego Zivulic(horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic(horvát, NK Osijek – Horvátország),Marko Malenica(horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Vinko Soldo(horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor

Kiszemeltek:
Vida Kristopher(Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:

Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik