NB I: „Azok a játékosok sietették a dolgot, akik tudnak futballozni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.22. 21:45
A Budapest Honvéd Raffaele Alcibiade góljával 1–0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 5. fordulójának nyitó mérkőzésén. A találkozó után hazai oldalról Pietro Vierchowod vezetőedző és Kemenes Szabolcs, míg a vendégektől Benczés Miklós értékelt a Sport Televíziónak.

„Attól, hogy most van öt mérkőzésből hat pontunk, az nem azt jelenti, hogy megáll a világ. Nagyon fontos továbbdolgozni azon, ami ezen a héten elkezdtünk. Más felfogásban dolgoztunk, más taktikát is gyakoroltunk. Ez most jól sült el, de messzemenő következtetéseket ebből nem kell levonni. Ha a következő meccs, az Újpest elleni derbi jól sikerül, akkor azt mondhatom, hogy sikeres volt az önvizsgálat. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, ez kellett a csapat lelkének, különösen pozitív dolog, hogy nem kaptunk gólt. Most végre tudtunk egy olyan mérkőzést játszani, ahol valóban nem nyújtottunk extra teljesítményt, de nyertünk és ez volt a legfontosabb” – értékelte a találkozót a Budapest Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs a Sport Televíziónak.

„Nem a felállást változtattam meg, hanem a játékmódot, a játékhoz való hozzáállást. Ugyan az első félidőben volt néhány helyzetünk, a második játékrészre már úgy jöttünk ki, hogy meg akarjuk nyerni ezt a mérkőzést. Sok lehetőségünk volt, de a lényeg, hogy azt az egyet sikerült gólra váltani, ez pedig azért volt fontos, mert ezzel a győzelemmel a csapat visszanyerheti az önbizalmát. Mindent kiadtunk magunkból, megérdemelten nyertünk” – mondta a kispestiek vezetőedzője, Pietro Vierchowod.

„Az utolsó negyedórában átmentünk egy kapkodó játékba, rohangálás volt a pályán, mind a Honvéd, mind a mi részünkről, ez pedig nem a mi játékunk, ebből nem jöhettünk ki jól. A Honvédnak sokkal nagyobb gólhelyzetei voltak, nekünk alig. Azok a játékosok sietették a játékot, akik tudnak futballozni, ez számomra csalódás volt. Amelyik zónában tudtuk volna tartani a labdát, ott rágyorsítottunk, adtuk a mélységi passzokat, ez pedig labdavesztéssel járt és a Honvéd kedvezett. Lehet, hogy meg kellett volna elégedni az egy ponttal, de minket a három pont megszerzése motivált. Csak egy út van előttünk” – foglalta össze a mérkőzést Benczés Miklós, a Puskás Akadémia mestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik