D. S. B.
2023.02.14 20:37 Frissítve: 2023.02.14 21:25

NB I: a Sampdoria bejelentette, játékosa az FTC-nél folytatja

Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Sampdoria hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Simone Trimboli játékjogát ideiglenesen átruházta az FTC-re, a zöld-fehéreknek pedig opciós joguk van végleg megszerezni a 20 éves, olasz utánpótlás-válogatott játékost.

Simone Trimboli az FTC-nél folytatja pályafutását (Fotó: Getty Images)

 

Mint arról már hétfőn – olasz sajtóhírekre hivatkozva – beszámoltunk, a 20 éves Simone Trimboli már hétfőn útra kelt Olaszországból Budapestre, hogy elvégezzék a kötelező orvosi vizsgálatokat, és ha mindent rendben találnak, a két klub kölcsönszerződést köt egymással.

A Tuttomercatoweb szerint első lépésben az idény végéig szóló kölcsönmegállapodás születhet a felek között, és ha az FTC elégedett lesz a játékos teljesítményével, nyáron hároméves szerződést köthet vele.

Trimboli ebben az idényben még nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen a tabella 19. helyén álló genovai csapatban, az előző kiírásban öt Serie A-találkozón összesen hatvan percet játszott.

A Nemzeti Sport úgy tudja, még nem dőlt el, hogy a játékos rögtön az első csapathoz, vagy még csak a tartalékokhoz csatlakozik.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán), Simone Trimboli (olasz, Sampdoria – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia)
Kölcsönből visszatérhet:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Mohanad Lasin (egyiptomi, Future FC – Egyiptom),
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti)

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.