NB I: 15 játékos koronás, a Honvéd halasztást kért a Budafoktól

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 16:54
null
A Honvédnál 15 fő koronavírusos az első csapat keretéből (Fotó: Földi Imre)
A Budapest Honvéd halasztási kérelemmel élt: a cél, hogy elnapolják a Budafok elleni, eredetileg szombat délutánra kiírt NB I-es labdarúgó-mérkőzést. Az ok természetesen a koronavírus.

„A Honvéd első keretében 15 játékos koronavírusos, a szakmai és az egészségügyi stábból összesen nyolcan fertőződtek már meg, ráadásul a Magyar Futball Akadémián is 20 felett van azon játékosok száma, akik betegek, vagy nemrég estek át a betegségen” – olvasható a honvedfc.hu-n.

„A legutóbbi két bajnokinkon a nehézségek ellenére, számtalan fiatalt bevetve álltunk ki, a helyzetünk azonban továbbra sem javult, ezért klubunk vezetése úgy döntött, hogy halasztási kérelmet nyújt be az OTP Bank Liga 10. fordulójában esedékes mérkőzéssel kapcsolatban.”

A Honvéd beszámolója szerint a Budafok egy nap gondolkodási időt kért, pénteken hoz döntést arról, hogy hozzájárul-e a halasztáshoz vagy sem.

Az elmúlt hetekben – a teljesség igénye nélkül – a Paks a Ferencváros, az Újpest az MTK és a DVTK elleni bajnokit, míg a Békéscsaba a DVTK elleni Magyar Kupa-meccset szerette volna elhalasztani a csapatot sújtó fertőzéshullám miatt, ám az ellenfelek egyik esetben sem fogadták el ezt.

Az Újpest korábban közölte, a pénteki, miskolci bajnokijára el sem utazik – annyi fertőzött van a lila-fehéreknél, inkább nem kockáztatnak és vállalják a Magyar Labdarúgó-szövetség esetleges szankcióit.

A Honvéd szombaton 17 órakor mérkőzne meg a Budafokkal, idegenben.

NB I, 2020–2021, 10. FORDULÓ
TVHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NOVEMBER 6., PÉNTEK
20.00: DVTK–Újpest – ELMARAD!

Miskolc, DVTK Stadion
NOVEMBER 7., SZOMBAT
14.45: Paks–Puskás Akadémia
M4 Sport
Paks, Városi Stadion?
17.00: Budafoki MTE–Bp. Honvéd
M4 SportBudapest,Budafoki MTE Sporttelep?
19.45: MTK–Mol Fehérvár
M4 Sport
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion?
NOVEMBER 8.,VASÁRNAP
14.30: ZTE–Kisvárda
M4 Sport
Zalaegerszeg, ZTE Aréna?
17.00: Ferencváros–Mezőkövesd
M4 Sport
Budapest, Groupama Aréna?
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik