S. T. J.
2023.02.06 23:13 Frissítve: 2023.02.06 23:26

Muhamed Besic ragyogóan játszott az Újpest ellen; Dénes Adrián U19-es Olasz Szuperkupa-győztes

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

A kistelepülések nagypályás csapatai az ezredforduló óta folyamatosan fogynak, a vidéki futballélet kihívásaira adott válaszként a Magyar Labdarúgó-szövetség két éve elindította a Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programját (KALAP) – megnéztük, miként működik a kezdeményezés a fő tesztterepen, az aprófalvas baranyai vidéken. Címlapsztorinkban munkatársaink riportját olvashatják a siklósi járáshoz tartozó, vegyes gyökerű Alsószentmártonból, amelynek csapata a Siklósnagyfalu tanodával vívott éppen rangadót. Nagypálya bizonyosan létezett valamikor a faluvégen, de annak helyén mostanság rekortán borítású kispálya áll. Ma mégsem ott zajlik a foci, hanem a tanoda mögött kialakított kis hátsó füvesen.

A Ferencváros–Újpest NB I-es bajnoki rangadó legjobbjának megválasztottuk, noha nem szerzett gólt és nem adott gólpasszt. A 7-es osztályzatot kapó Muhamed Besic ettől függetlenül ragyogóan futballozott, első perctől az utolsóig harcolt, látható volt, kitűnő erőben és formában van. A 30 esztendős játékos jelenlegi játéka alapján a Fradi számára akár új igazolással is felér. A védelem előtt futballozva az Union Berlinhez távozó Aissa Laidouni helyét veheti át, igazi vezéregyénisége lehet a zöld-fehéreknek. A középpályás lapunknak elmondta, jót tesz a lelkének az utóbbi időben nyújtott teljesítménye.

Olasz Szuperkupa-győztes lett az U19-esek mezőnyében Dénes Adrián a Fiorentina korosztályos együttesével, amely az Internazionalét múlta felül. Az Orosházán született, 18 éves támadó 2021 nyarán a kispesti Magyar Futball Akadémiáról került a firenzei klubhoz, amely valamivel kevesebb mint 200 ezer eurót fizetett a játékjogáért. A korosztályos válogatott jobbszélső – aki fejlődése érdekében a Cesenánál tölti kölcsönben a tavaszi szezont – útja azonban meglehetősen rögös volt Olaszországig, nem ajándékba kapta élete nagy lehetőségét. Erről is mesél a Junior mellékletünkben olvasható cikkben.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.