P. V.
2023.09.29 19:46 Frissítve: 2023.09.30 14:21

MTK–FTC: „Ez nem csupán örökrangadó, hanem az örök sportbarátság ünnepe”

Telt ház lesz a szombati MTK–FTC örökrangadón, ami nem csoda, hiszen jelenleg ez a két csapat áll az NB I tabellájának első két helyén. A találkozó előtt a két klubelnök, Deutsch Tamás és Kubatov Gábor tartott közös sajtótájékoztatót. 

Deutsch Tamás és Kubatov Gábor is izgalmas meccsre számít (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Nyilván mind a ketten nagy várakozásokkal tekintenek a mérkőzés elé, az MTK részéről Deutsch Tamás elmondta, régen fordult az elő, hogy már a hét közepén kitehették a megtelt táblát, hiszen az örökrangadóra elfogyott az összes jegy. A Ferencváros pedig az 1. fordulóból elhalasztott Kecskeméti TE elleni bajnoki után szerdán éppen az MTK-t taszította le a tabella első helyéről. 

„Ez nem csupán örökrangadó, hanem az örökké való sportbarátság ünnepe” – így fogalmazta meg a kék-fehérek elnöke az előttük álló találkozó jelentőségét, s azt is felidézte, hogy a legutóbbi örökrangadón 3–0-ra nyertek a Groupama Arénában, s most se bánná, ha ez az eredmény születne. 

Kubatov Gábor arról beszélt, hogy nagyon tetszik neki az, amit az elmúlt meccseken Dejan Sztankovics irányítása alatt látott a zöld-fehérektől – ez már nagyon hasonlít az általa vágyott játékstílusra.

„Fönt támadunk le, beszorítjuk az ellenfelet, nagyon magasan védekezünk. És még nem is látjuk teljes egészében a valódi Sztankovics-csapatot. Pont láttam egy elemzést arról, mennyivel több labdát szerzünk, mennyivel több kapura lövésünk van, tehát látni egy ilyenfajta fejlődést. De hát az előző meccsünket is csak egy-nullára nyertük meg, és aki fradista, az tudja, arra vártunk, hogy legalább egy négyest gurítunk a Kecskemétnek, hiába nem vertük meg őket az elmúlt tíz évben.

Hozzátette, maradéktalanul még mindig nem elégedett, hiszen a Ferencvárosnak van feljebb lépési lehetősége. Az MTK ellen nehéz és izgalmas meccset vár, mellettük szólhat, hogy képesek technikás és erőfutballra egyaránt. 

A sajtótájékoztatón továbbá felidézték a két klub közös múltját, s végül arra is kitértek, hogy a szurkolótáborok között tapasztalható korábbi ellenséges hangok mostanra elhallgattak. 

A mérkőzést azzal is emlékezetessé kívánják tenni, hogy a stadion bejáratánál kiállítanak két hungarikont Kárpáti Tamás gyűjteményéből. Az egyik egy Albert feliratú piros színű válogatott mez, amelyet a Császár a 2000-es sydneyi olimpián viselt, ahol díszvendégként vett részt. Szőke Gábor Miklós szobrász Csípőre tett szárnyakkal nevet viselő alkotásában a futballfelsőt két oldalt a Fradi Sas arany színű szárnyai díszítik. A másik, Buczkó György üvegszobrász által készített, Nándi zöldben című hungarikon abból a zöld-fehér mezből és egy pár futballcipőből áll, amelyeket egykor Hidegkuti Nándor viselt egyiptomi edzősködése idején.

Szőke Gábor Miklós Csípőre tett szárnyakkal nevet viselő alkotása (Fotó: Dömötör Csaba)
A Buczkó György üvegszobrász által készített Nándi zöldben című hungarikon (Fotó: Dömötör Csaba)


Deutsch Tamás egyúttal azt is bejelentette, hogy október 13-án avatják fel az Új Hidegkuti Nándor stadion előtt az MTK és az Aranycsapat legendás játékosa, Hidegkuti Nándor szobrát. Az ott álló Sándor Károly-szobor a nemrég átadott Sándor Károly Akadémiára kerül.

2023.11.26 20:32:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kérdésekkel együtt nem volt rossz meccs ez a Puskás–Fradi.

2023.11.26 09:34:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hat gólt és látványos játékot hozott a 14. forduló záró mérkőzése, melynek végén mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.

2023.11.26 09:18:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A vendégek az első, a házigazda Puskás Akadémia a második félidőben szerzett gólt, az utolsó helyzet Slagveeré volt.

2023.11.25 15:32:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A remekül kontrázó Mezőkövesd többek között Drazsics duplájával fölényes győzelmet aratott, és ellépett a kieső helyről.

2023.11.25 16:37:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hiába vezetett Croizet góljával a Zalaegerszeg, a DVSC megszerezte első idegenbeli győzelmét ebben az idényben.