Nemzetisport.hu 2010.11.16 08:02 Frissítve: 2014.08.15 01:36

Morales: Nem a középszerűségre és a pénztelenségre!

Hétfő délután hivatalosan is búcsút intett a Bozsik-stadionnak Massimo Morales: az olasz szakember aláírta a felmondólevelét, s immár munkanélküli edzőként hagyta el a létesítményt. A negyvenhat éves tréner – némi unszolásra – a Nemzeti Sport rendelkezésére állt, s elmondta, nehéz döntést hozott, de Kispesten nem csak a pénzzel volt gond.

 

Moralesnek a legkevésbé sem tetszett,
amit az utóbbi időben látott (Fotó: Németh Ferenc)

– Simán ment minden?
– Bárcsak más is ennyire zökkenőmentesen ment volna ennél a klubnál – sóhajtott nagyot Massimo Morales. – Délután kint voltam a stadionban, Gács Pállal megegyeztünk mindenben, aláírtam a felmondólevelemet, úgyhogy most már nyugodtan beszélgethetünk. Immár hivatalosan sem vagyok a Honvéd edzője.

Most már nyugodtan elmondhatja: tényleg csak a pénzzel voltak gondok a klubnál?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy a pénz volt a legfőbb oka a távozásomnak. Az anyagi gond csak egy probléma volt a sok közül. Az utóbbi időben a legkevésbé sem tetszett, ami a klubnál történt. Ne szépítsük: az egyesület jövőképe, a tervek nem egyeztek az enyéimmel. Nem szeretem a középszerűséget: ha elkezdek egy munkát, szeretem úgy elvégezni, hogy egyszer a csúcsra érjünk, csak a Honvédnál ugyebár ez most már lehetetlenné vált. Ha például nyitnék egy éttermet, azt sem szeretném úgy működtetni, hogy a vendégek csak úgy véletlenszerűen térjenek be hozzám. Akkor a környéken legyen nálam a legfinomabb az étel, a legkedvesebb a kiszolgálás.

– Mióta nem kaptak fizetést a játékosok?
– Nem szeretnék inkorrekt lenni, kérdezzék meg George F. Hemingwayt vagy a játékosokat. Tudom, a tulajdonos megtiltotta nekik, hogy nyilatkozzanak, de hátha lesz, aki kiáll a nyilvánosság elé, és kiteríti a lapokat.

SUPKA ATTILA VISSZATÉRHET?

Noha ezekben a napokban Szalai László megbízott edzőként tart edzést a csapatnak, a klub vezetői nyilvánvalóan már elkezdték Massimo Morales utódját keresni. Információnk szerint nincs kizárva, hogy házon belül oldja meg a Honvéd az edzőkérdést – anyagilag nyilvánvalóan ez lenne a legkifizetődőbb –, ám a jól értesültek szerint George F. Hemingway szeretné visszacsábítani Kispestre a korábbi trénert, Supka Attilát.

– Mérges?
– Inkább csalódott vagyok. Keserűséget érzek, hiszen jól éreztem magam Magyarországon, annak idején nagy reményekkel jöttem a Honvédhoz. Az utolsó helyen álltunk, mostanra pedig masszív csapatot alakítottunk ki. Ha hiszi, ha nem, számomra óriási élmény volt a klubnál dolgozni, ahol valaha Puskás Ferenc kezdte a pályafutását. A Honvéd neve még ma is jól cseng Európában – igaz, nem az utóbbi egy-két hónapban történtek miatt.

Miért „serdülő kisfiú" a magyar futball Morales szerint? Mit tart európai szintűnek a hazai futballban? Mikor érezte azt, hogy nem érdemes folytatnia?

A VÁLASZOKAT MEGTALÁLJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.