SZ. R. 2021.06.18 12:25 Frissítve: 2021.06.18 12:26

Mol Fehérvár: Egy örökkévalóságnak tűnt az elmúlt 8 hónap – Kovácsik

A Mol Fehérvár kapusa a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott az SV Lafnitz elleni mérkőzést követően, amelyen 232 nap után léphetett ismét pályára, elülső keresztszalag-, belső oldalszalag-szakadását, valamint porcsérülését követően.

Kovácsik Ádám 232 nap után léphetett újra pályára (Fotó: Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

 

„Egy örökkévalóságnak tűnt az elmúlt 8 hónap. Rendkívül boldog vagyok, hogy ismét meccsen védhettem, nagyon hiányzott már ez az érzés. Úgy gondolom, elsőre rendben volt az a 45 perc, amit a pályán töltöttem, persze lesz ez még sokkal jobb is. Vannak ugyanis olyan szituációk, amik csak a mérkőzések alkalmával jönnek vissza" – nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Kovácsik Ádám.

Az egyszeres válogatott kapus azt is elmondta, hogy nincs benne félelem a sérülés miatt, sem az edzéseken, sem a mérkőzésen nem gondolkozott azon, hogy ki merjen-e vetődni azokra a labdákra, amelyek közelében a támadók is ott voltak. Hozzátette, nem lehetne úgy futballozni, hogy minden szituációban a sérülésveszélytől tart.

A játékos a klub honlapjának azt is elmondta: nem befolyásolja feladatait az edzőmeccseken az, hogy milyen védelem áll előtte.

„Ennyi kihagyás után minél több meccs-szituációt át kell élnem a pályán, hiszen ezeket edzéseken nagyon nehéz életszerűen begyakorolni."

Kovácsik Ádám az NB III-as Gárdony elleni Magyar Kupa-mérkőzésen szenvedett elülső keresztszalag-, belső oldalszalag-szakadást, valamint porcsérülést még 2020 októberében, majd novemberben megműtötték, féléves rehabilitációját követően pedig az SV Lafnitz ellen térhetett vissza a pályára.

A Mol Fehérvár június 15. és június 24 között Ausztriában edzőtáborozik, majd július nyolcadikán játssza első tétmérkőzését az idényben: az örmény Ararat Jerevan ellen kezdi meg szereplését az Európa-konferencialigában.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Újra kegyelmi állapotban vívta végig a férfi kard egyéni napját.

2021.07.24 17:56:09

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

Hiába volt több helyzete a Honvédnak, gólt nem tudott szerezni a Bozsik Arénában.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Nem Puskás, hanem Oláh István helyett lett Bozsik a névadó.

2021.07.23 13:35:56

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

Csillagászati összegért igazolt az MTK-hoz – egy év múlva anyagi okokra hivatkozva távozott.