MLSZ: tájékoztatást kértek a 9 éves lány sérülésének ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 07:06
Tájékoztatást kért Vági Márton, a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára az Országos Rendőrfőkapitánytól a vasárnapi DVSC-Teva–Ferencváros mérkőzés után történtek miatt.

A mérkőzést követően ugyanis rendőri intézkedésre került sor, amelynek során egy kilencéves lány sérülést szenvedett.

„Az NB I 29. fordulójában megrendezett DVSC-Teva–Ferencváros mérkőzést követően rendőri intézkedésre került sor. A rendőri intézkedés jelentős sajtóvisszhangot váltott ki, annak jog- és szakszerűségét a szurkolók a sajtóban és a hozzánk eljuttatott levelükben is vitatják.

Kérem, hogy tájékoztatni szíveskedjen arról, hogy mi volt az intézkedést kiváltó szurkolói cselekmény, miért volt szükség a kényszerítő eszköz használatára, szakszerűen és jogszerűen került-e a kényszerítő eszköz használatra, van-e információjuk arról, hogy az intézkedés során sérülés következett be.

A Magyar Labdarúgó-szövetség stratégiájában arra vállalkozott, hogy a mérkőzéseket mindenki számára biztonságosan látogathatóvá teszi. A stratégiai célunk megvalósítása érdekében folyamatos és, megítélésem szerint, hasznos együttműködést folytatunk e téren. Kérem, hogy tegye számunkra lehetővé, hogy az MLSZ hivatalos, pontos és körültekintő módon ismerhesse meg az esettel kapcsolatos körülményeket, illetve a rendőri intézkedés értékelését” – olvasható az mlsz.hu által közölt főtitkári idézetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik