V. J. 2022.05.20 16:42 Frissítve: 2022.05.20 17:00

MLSZ: négy meccs miatt is büntetést kapott az FTC

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) csütörtöki ülésén több klubbal szemben is büntetések kiszabásáról határozott – a legtöbb pontban a bajnok és kupagyőztes Ferencváros volt érintett.

A FTC-szurkolók és közleményben is szereplő „nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz” a Paks elleni kupadöntőn (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A szövetség bizottságának közleményét az alábbiakban tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 19-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t, az MTK elleni hazai és a Gyirmót FC Győr elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök ismételt használata), pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Mezőkövesd–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és tárgyak elzárt területre történt bedobása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Kisvárda-Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Kisvárdát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezés bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi

Mol Magyar Kupa

A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t az ETO és a Paks elleni mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak elzárt területre történt bedobása, a mérkőzés rendzavarás miatti felfüggesztése és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Női és férfi felnőtt futsalbajnokságok és kupák

Petric Branko (Maglód) minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől – 2022. május 19. napjától – 3 hónapra szóló eltiltásban részesült.

Németh Gusztáv technikai vezető (Maglód) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 5 soron következő NB II-es futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.”

2022.06.22 16:51:52

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

A tartalékos zöld-fehéreknek nem volt szerencséjük, de az eredmény így sem mutat jól számukra.

2022.06.21 08:19:52

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Az volt a dolga, hogy „töltse meg szellemmel a csatársort. Küldje a többit előre.”  

2022.06.18 10:31:23

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Amikor tudatosult bennem, hogy egyiknek sem kellek, azt mondtam, ez egy jel, ennyi volt.”