MLSZ: kevésbé büntetik a kezezést, plusz idő jár a gólörömért

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 11:15
null
Változik a kezezés elbírálása, vajon kevesebb lesz a reklamálás is? (Fotó: Kovács Péter, archív)
A jövő hét végén elkezdődnek az országos labdarúgó bajnokságok, az NB I, az NB II és az NB III is elrajtol. A játékvezetők felkészülése is a végéhez közeledik, a bírók az edzések mellett megismerkedtek az új szabályértelmezésekkel is – írja az MLSZ.

 

Az UEFA új útmutatást és értelmezést adott ki az egyes kezezéses szabálytalanságok, illetve ezek fegyelmezési szankcióival kapcsolatban is.

Mostantól a játékos testéről a nem természetes helyzetben tartott karjára pattanó labdát, vagy a saját játékostársról a nem természetes helyzetben tartott karra pattanó labdát nem fogják kezezés szabálytalanságnak minősíteni a játékvezetők.

A kapura lövéseknél történő kezezéses szabálytalanságoknál az eddigiekben általánosan alkalmazott sárga lapos figyelmeztetések sem lesznek minden esetben szükségesek.

Az idei IFAB-szabályváltozások egyik legfontosabb eleme, hogy a tavalyi, katari világbajnokságon követett elvet alkalmazva, a gólörömök idejét hozzá kell adni a félidőkhöz, vagyis az előttünk álló idényben jelentősen nőhet a hosszabbítások átlagos időtartama.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik