MK: Markek Tamásnak még sosem volt része tizenegyespárbajban ezelőtt

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 07:22
A Puskás Akadémia tizenegyespárbajban búcsúztatta az Újpestet a labdarúgó Magyar Kupa további küzdelmeitől. Markek Tamás megérezte, hogy tizenegyesekkel dől el a továbbjutás, s egész héten gyakorolta a büntetővédéseket. Batik Bence nem érzett magán nyomást, amikor a hatodik körben odaállt a tizenegyesponthoz. 

„Valahogy megéreztem, hogy tizenegyesek lesznek, s már hét elején megkértem néhány csapattársamat, hogy az edzések után tíz-tizenötöt rúgjanak nekem. Tegnap ment a legjobban a védés, ma egyet sikerült csak megfognom, de ez elég volt a továbbjutáshoz. Még nem játszottam olyan mérkőzést, amely tizenegyespárbajjal végződött. Nagyon örültem a győzelemnek“ – mondta Markek Tamás, a Puskás Akadémia kapusa, aki a hatodik körben Gouré büntetőjét hárította.

A felcsútiak továbbjutást érő tizenegyesét Batik Bence értékesítette, az NSO Tv-nek elmondta, hogy igyekezett nyugodtan odaállni a büntetőhöz, s úgy érzi, sikerült higgadtan megoldania a feladatot. Videónkban arról is beszél, hogy mentálisan mit jelent a csapatnak ez a győzelem. Emellett természetesen szóba kerül az is, hogy a negyeddöntőben a DVSC-vel találkoznak, s mennyire örülnek ennek a sorsolásnak.

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
0–0– tizenegyesekkel 5–4
Felcsút,Pancho Aréna, 1720néző.Vezette:Bogár Gergő (Georgiou Theodoros, Szert Balázs)
PUSKÁS AKADÉMIA:Markek –Bartolec (Slagveer, 88.), Spandler, Stronati, Nagy Zs. (Brandon, 106.) – Batik – Levi (Van Nieff, 94.), Favorov, Baluta (Gruber, 74.), Corbu – Zahedi (Pulijc, 60.).Vezetőedző:Hornyák Zsolt

ÚJPEST:D.Nikolics – Pauljevics, Kastrati (Csongvai, 50.), Diaby, Antonov – Onovo (Simon K., 83.), Hall – Katona M., Jakobi (Boumal, 68.),Csoboth (Varga Gy. B., 112.)– Mudrinszki (Gouré, 91.).Vezetőedző:Milos Kruscsics

MOL MAGYAR KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI

Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC
Debreceni VSC–Puskás Akadémia
Paksi FC–Vasas FC
Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good SE

A kijelölt játéknapok február 28., valamint március 1. és 2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik