MK: „Inkább akarat kérdése” – mezőkövesdi sprint Felcsúton a 95. percben

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 08:02
A helyzeteit sorra elpocsékoló Puskás Akadémia 1–0-ra kikapott Felcsúton a Mezőkövesdtől a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A találkozó után értékeltek a vezetőedzők, illetve Berecz Zsomborral és Nagy Zsolttal beszélgetett az NSO Tv stábja.

A Mezőkövesd Zsóry középpályása, Berecz Zsombor elárulta, hogyan tudott úgy sprintelni még a 95. percben is, mintha csak akkor kezdődött volna a meccs.

„Nyilván jó erőállapotunk van, de szerintem inkább akarat kérdése, hogy az utolsó húsz-huszonöt percben ki hogyan tud átesni a holtponton és tudja segíteni a csapatot akár ezekkel a futásokkal.”

A Puskás Akadémia védője, Nagy Zsolt szerint a vendégek a defenzív futballjuknak köszönhetik a jó eredményt.

„Sajnos kihagytuk a helyzeteinket, és volt egy kétes tizenegyes-szituáció, amelyre így utólag azt mondom, hogy büntető volt. De nem foghatjuk erre, gólt kell rúgnunk.”

Videónkban mindkét játékos elárulja, mennyire érzik válogatott formában magukat.

A mezőkövesdiek trénere, Kuttor Attila szerint harcias mérkőzést nyert meg csapata.

„Megvolt a tervünk, hogy mit szeretnénk kedden. Akik pályára léptek, maximálisan eleget tettek a kéréseimnek. Keményen, jól küzdöttünk, és azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.”

A felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt csalódott volt a találkozó után.

„A második félidőben többet vártam a csapatomtól, főleg azt, hogy több helyzetet kidolgozzunk. A szünet után a hibánkból kerültünk hátrányba, megálltak a középső védőink, hogy lesre állítsanak, de hibáztunk, nem sikerült. Ezután azt vártam, hogy kicsit agresszívabbak tudunk lenni, és változtathatunk az eredményen. Az első húsz percben jók voltunk, volt két gólhelyzetünk, illetve úgy gondoltam, hogy egy tizenegyes is, de a bíró azt jelezte, hogy a kezezésnél az ellenfélnek a földön volt a keze, ami nem büntető, úgyhogy nem is vitatom tovább. Jobban bánt, hogy Gyurcsó nem tudta belőni a százszázalékos ziccerét.”

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–1
(0–0)
Felcsút,
Pancho Aréna, 742 néző. Vezette: Bognár T.
Puskás Akadémia: Hegedüs – Radics, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Favorov (Mebrahtu, 55.), Van Nieff (Plsek, 75.) – Slagveer, Knezevic, Gyurcsó (Sós B., 64.) – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Neszterov (Farkas D., 44.), Karnyicki, Vadnai – Pekár, Berecz, Meszhi (Besirovic, 72.), Vajda – Jurina, Zivzivadze (Takács T., 76.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző:
Zivzivadze (47.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik