Mezőkövesd: lecsaptak a ZTE-től távozó Babatira

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 22:08
null
A Mezőkövesd lecsapott a ZTE-től távozó Babatira (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Zalaegerszegről több mint 250 lejátszott mérkőzés után távozó Babati Benjámint.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy Babati Benjámin tizenkét év után távozik a ZTE-től.

Babati már tizenhat évesen, a 2012–2013-as szezonban bemutatkozott a zalaiak felnőttcsapatában. A következő idénytől már alapembernek számított az első csapatnál, és ezt rendre gólokkal hálálta meg. A szélső megannyi alkalommal csapatkapitányként vezette ki az együttest a pályára, az NB I-ben az elmúlt két és fél évben nyolc alkalommal volt eredményes.

A Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a négyszeres albán válogatott Kamer Qaka is a Mezőkövesdhez igazol. A Norvégiában nevelkedő, legutóbb az északmacedón Shkëndijában futballozó 26 éves középpályás szívesen szerződött volna a Dinamo Bucuresti-hez, ám felesége kérésének eleget téve inkább az NB I-es klubot választja.

A Zalaegerszeghez kapcsolódó hír, hogy Szalay Szabolcs visszatér a csapathoz. A legutóbb Tiszakécskén futballozó 19 éves szélső öt hónapnyi kölcsönjáték után veheti fel ismét a kék-fehérek mezét.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS MEZŐKÖVESDEN
Érkezők:
Babati Benjámin (ZTE)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Kamer Qaka (szabadon igazolható)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marin Jurina
(bosnyák, MTK), Szépe János (MTK)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik