Nemzetisport.hu 2010.12.09 09:56 Frissítve: 2015.03.30 03:13

Lisztes még érez magában erőt a folytatáshoz

Mint arról beszámoltunk, az élvonalbeli Paks labdarúgócsapata szerdán szerződést bontott Lisztes Krisztiánnal, a klub rutinos, 49-szeres válogatott játékosával. A középpályás az őszi szezonban kevés lehetőséghez jutott az első csapatban, így már korábban jelezte a vezetőségnek, a télen váltana. A középpályás úgy érzi: súlyos sérülései ellenére, amelyek szerencsére már a múltéi, még nem érkezett el a végleges búcsú ideje.

Lisztes Krisztiánnak kevés szerep jutott az ősszel erőn felül teljesítő Paksban (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)

– Vége?
– A paksi fejezetnek igen – felelte Lisztes Krisztián.

És a pályafutásának?
– Annak nem! Érzek magamban annyi erőt, hogy folytathassam.

Zárjuk le teljesen a múltat: ki kezdeményezte a szerződésbontást?
– Én. S nem hirtelen felindulásból. Noha a csapat remeklésének nagyon örültem, nem tagadom, bántott, hogy kevés lehetőséget kaptam. Ezért néhány hete felkerestem Haraszti Zsoltot, és jeleztem neki, nem vagyok elégedett a sorsommal. Az ügyvezetőnk rendkívül korrekt volt, tudatta velem, bárhogy döntök, támogat, ha távozni szeretnék, nem gördít akadályt elé. Hozzátette azt is, hogy a szakmai döntésekbe nem szól bele, hiszen azok Kis Károlyra tartoznak.

Feltételezem, ezt követően a vezetőedzővel is értekezett.
– A szombati évzárón újfent jeleztem Haraszti Zsoltnak, hogy tavasszal máshol szeretnék futballozni, egyúttal kértem, hozzuk nyilvánosságra a hírt. Miután ez megtörtént, Kis Károly felhívott, ám a lényegen ez nem változtatott. Én sok sikert kívántam neki, ő pedig megköszönte a munkámat.

Azon labdarúgók közé tartozik, akik mindig reálisan látták a helyzetüket. Ha ön ül a kispadon, többet szerepeltette volna Lisztes Krisztiánt?
– Maradjunk annyiban, a jó nyári felkészülés után nem hittem volna, hogy nem lesz helyem a csapatban. Aláírom, az a rendszer, amiben a Paks játszott, nem feltétlenül kedvezett nekem, olykor mégis úgy éreztem, mintha kicsit el lennék hagyatva. Kis Károly alig számolt velem, és ezt tudomásul kellett vennem.

A tizenhat őszi bajnokiból mindössze haton jutott szóhoz. Netán azért, mert a lába már nem bírja a terhelést?
– Hála Istennek, szó sincs erről! Lekopogom, minden rendben van a térdemmel, ezt jelzi, hogy a testi épségemet veszélyeztető rosszabb talajon vagy a műfüvön rendezett Ligakupa-meccsek után sem volt okom panaszra.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

2021.01.17 21:04:38

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bognáréknál természetesnek tűnt, hogy a fiúk is a focival kelnek és fekszenek.

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.