Lisztes: A Fradinak nem mondhatok nemet

Vágólapra másolva!
2011.06.18. 09:20
null
Lisztes ezúttal már nem paksiként fog visszatérni <br />az Üllői útra (Fotó: M. Németh Péter, archív)
Címkék
Ahogyan azt a Nemzeti Sport pénteki számában előrejelezte, Lisztes Krisztián visszatért az Üllői útra. A középpályás elmondta, szeretett klubjának, a Ferencvárosnak nem tudott nemet mondani.

– Nehéz volt?
– Igen, nem tagadom – felelte Lisztes Krisztián a tegnapi, utolsó angyalföldi edzése kapcsán a Nemzeti Sport kérdésére.

– Pedig csak fél évig futballozott Angyalföldön.
– Igen, de nyilvánvaló, hogy a Vasas nélkül nem kerülhettem volna vissza a Fradiba. Ezért nem volt könnyű úgy részt vennem a péntek délelőtti edzésen, hogy ez az utolsó piros-kékben, és legközelebb már újra zöld-fehérben leszek.

Mit szóltak a társai, mit szólt az átigazolásához Komjáti András, aki a télen ragaszkodott önhöz?

– A srácok képben voltak, ezen a héten már lehetett tudni, hogy jelentkezett a Ferencváros. És amikor először megkerestek, az első dolgom volt szólni Komjáti Andrásnak. Sokat köszönhetek a Vasasnak, nagyon jól éreztem magam a Fáy utcában. Az edző azt mondta, felnőtt ember vagyok, tudom, mit teszek. Azt válaszoltam, hogy ami neki a Vasas, az nekem a Fradi, és ezt ő is pontosan tudja. Itt nevelkedtem, itt lettem első osztályú, aztán válogatott labdarúgó, érthető, hogy ez a klub mindig is különösen fontos volt nekem. Találkoztam néhány Vasas-drukkerrel, jólesett, hogy sajnálkoztak, amiért elmegyek, de megértették, hogy a Fradinak nem mondhatok nemet.

Tudom, hogy fontos önnek a Fradi, hiszen amikor a Bajnokok Ligájában szerepeltek, a Real Madriddal, az Ajaxszal, a Grasshoppersszel játszottak, akkor szinte az egész ország önöknek drukkolt, nem lehetett jegyet kapni a mérkőzéseikre…
– Nem vagyok nosztalgiázós típus, de az tény, hogy csodálatos élményeim, emlékeim vannak, persze hogy megdobbant a szívem, amikor megkerestek.

– Hogy történt?
– Ha az aktuális csapatom programja megengedte, kijártam az Albert-stadionba, mondhatom, szurkolóként, és olyankor mindig találkoztam Kaszás Pállal, aki serdülőként az edzőm volt. Pali bácsi mutatott be Kubatov Gábornak, és az elnök úr jelezte, hogy szeretnének beszélni velem. Amikor erre sor került, Prukner László szakmai igazgató is jelen volt, és elmondták: új Fradit akarnak, főleg fiatalokra építve.

Ön júliusban lesz harmincöt…
– Igaz, de azért kerestek, mert úgy gondolták, a pályán és a pályán kívül is segíthetek abban, hogy jó Fradit lássanak a nézők. Pardon, még jobbat, mert a bronzérem az előző szezonban szerintem nagyszerű eredmény volt, és a nemzetközi kupában is indulhat a csapat. Sokan távoznak, sokan jönnek, és az a cél, hogy erős és sikeres együttesünk legyen. Csütörtök este hívott Orosz Pál, hogy megegyezett a Vasassal, felbontják a még egy évig szóló szerződésemet.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik