Nemzetisport.hu 2011.01.04 19:30 Frissítve: 2015.03.05 02:36

Klublegenda és 30 éves kapusedző a Loki szakmai stábjában

Szinte teljesen kicserélődik a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának stábja: a debreceni klubnál egy napon belül új ember került a klubigazgatói, a technikai vezetői és a kapusedzői posztra, a stábhoz ráadásul csatlakozott a klublegenda Sándor Tamás is.

Sándor Tamás az egyéni képzésben segédkezhet (Fotó: Szabó Miklós, archív)

A DVSC klubtörténetének egyik (ha nem a) legnagyobb kedvence, Sándor Tamás is szerepet kapott a labdarúgócsapat szakmai stábjában: a klub közleménye szerint Sándor az NB II-es csapatnál lesz pályaedző, a játékosok egyéni képzésében segédkezik, de az első csapat szakmai munkájában is részt vesz.

„Régebben is voltak beszélgetéseink az elnök úrral, de akkor még nem találtuk meg azt a munkakört, amit végezhettem volna, most azonban igen: a második csapat pályaedzője leszek Kondás Elemér mellett. Emellett az első csapatnál, ha szükség lesz ránk, segédkezünk a közeljövőben, valamint a klub már régóta tervezte, hogy a fiatal játékosok egyéni képzésben vegyenek részt, és ezt a feladatot is ellátjuk. Izgatottan várom a munkát. Szeretnék tapasztalatot szerezni, ami az idő múlásával szükséges lesz az edzősködéshez. Jó döntésnek tartom, hogy a Debrecennél külföldi edző van, hiszen teljesen más mentalitás. Remélem, sokat fogok tanulni, és szeretném a játékosmúltamból szerzett tapasztalataimat átadni a fiataloknak." – nyilatkozta Sándor.

Egyelőre kérdéses, hogy a Loki egykori sztárja folytatja-e aktív labdarúgó-pályafutását a megye I-es Báránd együttesében.

Korábban a Debrecen több változást is bejelentett: dr. Róka Géza látja el a jövőben a klubigazgatói teendőket, Erdélyi Miklós az új kapusedző, Frida Ferenc pedig az új technikai igazgató.

Róka Géza évekig az MLSZ-ben dolgozott, a mindössze 30 évesen a kapusedzői posztra került, Mező Józsefet váltó Erdélyi és a Horváth Bélát váltó Frida pedig ezer szállal kötődik Debrecenhez – mindketten a klub saját nevelésű játékosai voltak.

„Nagyon nagy megteszteltetés, hogy ilyen fiatalon felkértek erre a feladatra az ország legjobb csapatához. Debreceni vagyok, mindig is a klubhoz kötődtem, itt nőttem fel, itt lettem felnőtt játékos, és most itt leszek felnőtt edző is. Úgy egyeztünk meg a vezetőkkel, hogy az NB II-es csapatnál játékban maradok, tehát időnként beállok a kapuba. Az új edzőkkel még nem tudtam beszélni, mert nem tartózkodnak Magyarországon, vasárnap találkozom velük először, de biztos vagyok benne, remekül együtt tudunk majd dolgozni" – nyilatkozta Erdélyi a dvsc.hu-nak.

„A múlt héten megkeresett Szima Gábor úr, hogy lenne egy feladat számomra a DVSC-nél – mondta Frida Ferenc. – Akkor még nem tudtam pontosan, miről van szó, később azonban kiderült, hogy két feladatot kellene ellátnom a klubnál. Az egyik a technikai vezetőséggel járó munka, a másik pedig a GPS-rendszer használata, amellyel a játékosok terhelését mérjük, ellenőrizzük, ezáltal elősegítve az edzők munkáját. Ennek a szoftvernek a működéséről két évvel ezelőtt már beszéltünk, ám a technikai vezetői titulus egy kicsit váratlanul ért. Hatalmas megtiszteltetés, hiszen ennél a klubnál nevelkedtem, így szívesen jövök vissza, ráadásul az ország egyik legjobb csapatánál dolgozhatok."

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.