L. M.
2022.07.20 10:12 Frissítve: 2022.10.04 10:14

Kisvárda: Révészt májusban mentő vitte el; elnöki szerepben folytatja

Május végén lett rosszul Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója, akit mentővel kellett kórházba szállítani, miután elpattant egy ér az agyában – erről ő maga számolt be a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Révész tavasszal a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy távozik Kisvárdáról, most azonban kijelentette, marad. Egyfajta elnöki pozíciót fog betölteni, és továbbra is ő marad az akadémia igazgatója.

 

Révész Attila marad Kisvárdán, elnöki pozícióban (Fotó: Kovács Péter)

 

„Május végén rosszul lettem egy éjszaka, és elvitt a mentő. Hosszabb időre kórházba kerültem, mert elpukkant egy ér az agyamban” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Révész Attila.

Amikor május közepén véget ért a bajnokság, a játékosok elmentek pihenni, én akkor is teljes intenzitással dolgoztam tovább, nem tudtam pihenni, és már nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben, folyamatosan feszített a fejem belülről. Előtte is éreztem, hogy ez nem mehet így tovább, teljesen felégetem magam, de ez az eset már nagyon komoly jelzés volt. A családom kérésére és a saját egészségem érdekében is vissza kellett vennem a munkából.”

Révész állapota azóta javult, elmondta, hogy július elején sikerült végre pihennie, felszívódott az agyából a vér és már nem érzi azt a nyomást a fejében, mint korábban. 

Révész Attila feladatait többen veszik át, saját bevallása szerint ugyan voltak előnyei az egyszemélyű irányításnak, de a rengeteg feladat okozta feszültség már kárt tett az egészségében. A nemzetközi és a jogi ügyeket Dr. Róka Géza veszi át, a klubmenedzser Forrás Zoltán lesz, az új vezetőedző – ahogyan arról korábban már beszámoltunk – Török László.

A sportigazgató június elején arról beszélt lapunknak, hogy nem marad a klubnál és külföldre távozik, most azonban bejelentette, hogy marad a Kisvárda kötelékében. Új szerepe is kirajzolódni látszik, egyfajta elnöki pozíciót fog betölteni az első csapatnál, valamint marad a Várda Labdarúgó Akadémia igazgatója. 

2011-ben került Kisvárdára Révész, akkor a csapat az NB III-ban szerepelt. Azóta feljutott a másodosztályba, majd a 2018–2019-es idényt már az NB I-ben kezdhette meg. A klub most történelmet írt, a 2021–2022-es évadban a 2. helyen végzett az első osztályban, így kiharcolta a nemzetközi porondon való szereplést. 

A Kisvárda a kazah Kajrattal játszik az Európai-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában, az első mérkőzést július 21-én, csütörtökön rendezik Kazahsztánban.

A Kisvárda Ekl-kerete
Kapusok: Artem Odincov (ukrán), Hindrich Ottó, Mihajlo Hotra (ukrán)
Védők: Viktor Hej (ukrán), Anton Kravcsenko (ukrán), Milos Vranjanin (szerb), Széles Imre, Dominik Kovacic (horvát), Matheus Leoni (brazil), Rubus Tamás, Ionut Peteleu (román)
Középpályások: Ötvös Bence, Janisz Karabeljov (bolgár), Rafal Makowski (lengyel), Lucas, Bohdan Melnik (ukrán)
Támadók: Driton Camaj (montenegrói), Jasir Asani (albán-északmacedón), Jaroslav Navrátil (cseh), Jasmin Mesanovic (bosnyák), Mario Ilievszki (északmacedón), Nagy Krisztián

EURÓPA-KONFERENCIALIGA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Július 21., csütörtök, 16.00: Kajrat (kazah)–Kisvárda FC
Július 28., csütörtök, 18.00: Kisvárda FC–Kajrat (kazah)

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.

2023.01.28 20:51:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.01.28 17:20:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben most debütáló Uram nem kapott gólt, ponttal távozott az éllovas otthonából a sereghajtó Vasas.