Kiállítás: a száz esztendeje született Deák „Bambára” emlékeztek

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 20:24
A Fradi Múzeum és a Puskás Intézet közös emlékkiállítással ünnepelte az ikonikus labdarúgó, Deák „Bamba” Ferenc születésnapjának 100. évfordulóját.
A Magyar Labdarúgó-szövetség és a Ferencváros a legendás játékos sírjánál is koszorúzott (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
A Magyar Labdarúgó-szövetség és a Ferencváros a legendás játékos sírjánál is koszorúzott (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Január 16-án, vasárnap lesz Deák „Bamba” Ferenc születésének 100. évfordulója, ezért volt klubjai közül a Ferencváros – együttműködve a felcsúti Puskás Intézettel, amely Deák Ferenc rengeteg relikviáját kölcsönözte – kiállítással tisztelgett a nagyszerű csatár emléke előtt. A pénteki kiállításon – amelyen vendégként olyan korábbi kiváló FTC-játékosok voltak jelen, mint Friedmanszky Zoltán, Rákosi Gyula, Bánki József, Keller József vagy Telek András – a Groupama Arénában, a Fradi Múzeumban Tobak Csaba, az intézmény vezetője mondott köszöntőbeszédet, bemutatva „Bamba” pályafutását is. Szinte hihetetlen, de gyakorlatilag minden jelentősebb csapatában több gólt szerzett, mint ahány meccsen pályára lépett: csak a bajnokságban, a Szentlőrinc színeiben 184 meccsen 352-szer, az FTC-ben 83 mérkőzésen 121-szer, a Bp. Dózsában (amelyet 1950-ben a börtön helyett választott, miután megütött egy ÁVH-tisztet) 99 találkozón 108-szor, a Bp. Spartacusban 48 meccsen 52-szer volt eredményes. Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója a rendelkezésükre álló Deák-relikviákról beszélt, Szöllősi György, a magyar futballhagyomány és a Puskás-ügyek nagykövete, lapunk főszerkesztője méltatta „Bamba” életútját, a kiállítást pedig Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg.

Ugyanezen a napon az MLSZ kezdeményezésére Deák Ferenc volt klubjainak képviselői közösen koszorúztak a száz éve született labdarúgó sírjánál a Farkasréti Temetőben.

Deák Ferenc-emlékkiállítás nyílt a Fradi-múzeumban, ahol szinte minden „Bamba” góljaira emlékeztet (Fotó: Földi Imre)
Deák Ferenc-emlékkiállítás nyílt a Fradi-múzeumban, ahol szinte minden „Bamba” góljaira emlékeztet (Fotó: Földi Imre)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik