Nemzetisport.hu 2010.10.07 12:09 Frissítve: 2015.03.02 01:30

Ismét Komjáti András a Vasas vezetőedzője

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi, miszerint Komjáti András lesz a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az angyalföldi klub ma hivatalosan is bejelentette, hogy az ősvasasos szakember követi a távozó Giovanni Dellacasát a kispadon.

Komjáti ismét az angyalföldi felnőttcsapatot irányíthatja (Fotó: Farkas József)

A Vasas labdarúgócsapatának vezetői tegnap jelentették be, hogy megköszönték a csapat olasz vezetőedzőjének, Giovanni Dellacasának a munkáját, mára pedig az utódot is megtalálták Angyalföldön.

TÓTH: VÁLTOZTATNUNK KELL

„Nem láttam, hogy a játékosok mindent megtettek volna a győzelemért. Ezen most változtatnunk kell" – mondta Tóth András pályaedző.

A klub ma hivatalosan is bejelentette, hogy Komjáti András lesz a csapat vezetőedzője. A szakember – aki a Vasasban csúcstartó a játszott NB I-es mérkőzések számát tekintve – korábban már kétszer is ült a piros-kékek kispadján, az 1999–2000-es szezonban bronzérmet szerzett a bajnokságban és kupadöntőig jutott a csapattal.

„Az év elején, amikor a tulajdonos-jelöltünk magára hagyta a klubot, a már vezetőedzőként tevékenykedő Dellacasa pénz nélkül is vállalta a munkát, és velünk maradt – mondta a sajtótájékoztatón Markovits László ügyvezető elnök. – Jó szakembert ismertünk meg a személyében – és a történtek ellenére is jó edzőnek tartjuk –, nem volt ok a váltásra. Most mégis azon a véleményen vagyok a váltást megélve, hogy talán előbb, a nyáron kellett volna magyar edzőt, a Vasas-család egyik tagját a csapat élére kineveznünk. Hogy ezt a lépést nem tettük meg akkor, annak a felelősségét magamra vállalom."

Markovits kitért arra, hogy mivel a Vasas új befektetőt keres, aki majd beleszólhat a szakmai stáb összetételébe, ezért Komjáti szerződése meghatározatlan időre szól. A szakember eddig az angyalföldiek tartalékcsapatát irányította, most pedig összevonja a két társulat edzését.

 
 
Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?
Összes szavazat:85454
Szavazás kezdete: 2010. 07. 24
A szavazást lezárták.
DVSC-TEVA - 31%
Ferencváros - 30%
Videoton - 29%
Más - 8%
 

„A játékosokat jól ismerő Tóth András pályaedzőként segíti a munkámat. Az NB III-ban szereplő tartalékcsapat edzéseit összevonjuk a felnőttcsapat tréningjeivel. Az NB III-as mérkőzéseken pedig Tóth fog leülni a kispadra" – nyilatkozta kinevezése után Komjáti András, aki másik segítőjét még nem nevezte meg.

A Vasas színeiben Komjáti játszotta a legtöbb élvonalbeli mérkőzést 1970 és 1984, majd 1986 és 1989 között. A magyar élvonalban csak piros-kék színekben lépett pályára, összesen 443 alkalommal, és ezalatt 44 gólt lőtt. Az 1976–1977-es idényben tagja volt a Vasas – eddigi utolsó – labdarúgó-bajnoki címét szerző gárdájának.

„Amíg együttesünk nem éri el legalább a nyolcadik helyet, addig nem fizetjük ki a győzelmi prémiumokat – ezt már Vancsa Miklós ügyvezető mondta. – Utána természetesen visszamenőleg rendezzük. Jelen pillanatban nincs tartozásunk a játékosok felé, a csapat a tizenharmadik helyen áll, de a nyolcadik Újpesttől csupán három pont választja el. Tehát egy-két sikerrel máris oda lehet érni a nyolc közé. És ez így lesz a folytatásban is. Ezt a rendszert nem büntetésként, hanem motivációként alkalmazzuk."

Vancsa azt is bejelentette, hogy Balog Zsolt helyett a jövőben Ferenczi István tölti be a csapatkapitányi tisztséget.

EDZŐ(LE)VÁLTÁSOK AZ ÉLVONALBAN, 2010–2011

július 23. (egy héttel a bajnoki rajt előtt), Szombathelyi Haladás: Róth Antal, helyette Csertői Aurél

szeptember 27., Kecskeméti TE-ERECO: Urbányi István, helyette Losonczi László és Szabó István (ideiglenesen)
október 4., Szolnoki MÁV FC: Vágó Attila, helyette ?
október 6., Vasas: Giovanni Dellacasa, helyette Komjáti András

2022.01.27 22:42:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Felemás érzése volt az embernek.

2022.01.27 17:57:37

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem remekelt a bajnok, Besic piros lapot kapott az első félidőben, Joao Nunes fejes gólja döntött.

2022.01.26 23:31:39

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A baj­nokság el­­látja egyik fő feladatát.