FTC: zöld-fehér karácsony mosolygós futballistákkal

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 08:44
null
Hatalmas érdeklődés övezte a Ferencváros karácsonyi összejövetelét, az El-csoportelső csapat játékosainak, így Vécsei Bálintnak (jobbra) vagy Adama Traorénak (jobbról a második) az aláírása is nagy kincsnek számított (Fotó: Árvai Károly)
Rengetegen gyűltek össze a vasárnapi Fradi-karácsonyon, a játékosok, köztük Botka Endre is számolatlanul osztogatta az autogramokat.     

A Mikulás zöldbe öltözött. A Groupama Aréna környéke advent harmadik vasárnapján igazi ünnepi forgataggá vált, a Télapó mellett ott volt Igor, a sas, a jelmezbe bújt Fradi-sas, a Fradi-lemez sztárjai, na és a főszereplők, a futballisták. Dibusz Dénes, Vécsei Bálint, Adama Traoré, Eldar Civic, Kristoffer Zachariassen és a többiek egyenesen a Népligetből érkeztek a stadionba, hogy a szurkolók számtalan közös fotót készíthessenek velük.

Az eseményen Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke könyvét, az Új korszak – Az első tíz év című kiadványát dedikálta, a drukkerek a Fradi Múzeumba és a stadiontúrára is ingyenesen mehettek be, a főbejárat aulájában akkora volt a tömeg, hogy lépni sem lehetett.

Botka Endre, a zöld-fehérek védője frissen, kisimultan kezdte a hétvégén az edzéseket, ahogy fogalmazott: a vakáció minden egyes napját kihasználta a feltöltődésre.

„A válogatott mérkőzései miatt nekem később kezdődött a téli pihenő, de alig három hetem így is volt lazítani. A feleségemmel és a kis Endivel, a kisfiunkkal melegebb éghajlatra is elutaztunk, korábban így hárman sehová nem repültünk még huzamosabb időre. Az üdülés nagyon jól sikerült, a család még jobban összekovácsolódott. Gyorsan eltelt ez a három hét.”

A 28 esztendős hátvéd – na és persze a többiek – megállás nélkül osztották az aláírásokat, készítették a közös fotókat, karácsony közeledtével láthatón nekik is jólesett az a sok szeretet, amit a szurkolóktól kaptak.

A futballistáknak kell is az erő.

Szombaton és vasárnap orvosi felmérésekkel és edzésekkel vette kezdetét a felkészülés, Sztanyiszlav Csercseszov és stábja nem kímélte a játékosokat. A magyar bajnok hétfőn és kedden Budapesten készül, szerdán belföldi edzőtáborba utazik egy hétre, Mezőkövesden készül a tavaszi folytatásra.

„Kemény időszak elé nézünk, de ilyenkor így van ez rendjén – folytatta Botka Endre. – A sikereket sehol sem adják ingyen. Gyerekkorom óta tudom, mindenért meg kell küzdeni. Nincsenek ellenemre a kemény edzések, sőt, kifejezetten szeretek elfáradni és érezni, hogy aznap tettem valamit a fejlődésem érdekében. A bajnokságot magabiztosan vezetjük, és óriási fegyvertény, hogy ott lehetünk az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában, egyelőre nem foglalkozunk azzal, februárban kit sodorhat elénk az élet. A magam részéről mindenesetre úgy vagyok vele, inkább verhető ellenfelet kapjunk, mint nagynevű riválist.

A keret tagjai közül egyelőre Aissa Laidouni nem csatlakozott a csapathoz, a tunéziai válogatott középpályás a világbajnokság miatt kapott pluszpihenőt a klub vezetőitől. Vele kapcsolatban egyébként is nagy kérdés, hogy a jól sikerült katari vb után befut-e érte egy visszautasíthatatlan ajánlat, vagy marad az Üllői úton… Utóbbi lenne a nagyobb meglepetés.

A 25 éves játékosnak a nyáron ugyan lejár a szerződése, ám a Ferencváros három plusz egy évre állapodott meg vele, januárban ezt az opcióját érvényesítheti. Ez különösen fontos a Fradinak, hiszen így jelentős – ahogy a Ferencvárosnál fogalmaznak –, szabad szemmel is látható összeget kérhet és kaphat a futballistáért. Francia lapok napok óta arról cikkeznek, hogy a Marseille és a Montpellier is érdeklődik Laidouni iránt, akár négymillió eurót sem sajnálnának érte, külföldi internetes oldalak, többek között a footmercato.net pedig arról cikkezik, hogy Németországból az egyszeres bajnok Wolfsburg, Skóciából az 52-szeres aranyérmes Celtic tehet ajánlatot a játékosért, de a török Besiktas is a kérők között lehet.

A csapat a vasárnapi közös ünneplés után hétfőtől újra a Népligetben készül, Sztanyiszlav Csercseszov és stábja alighanem alaposan meghajtja a keret tagjait, a két ünnep között pedig újabb pihenőt kapnak a futballisták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik