nemzetisport.hu
2016.05.28 11:19 Frissítve: 2016.05.29 00:18

FTC: Van der Vaart megszerzése álom maradhat – 1.2 millió euró a fizetése

Mint beszámoltunk róla, Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben bajnoki címet szerző Ferencváros vezetőedzője szívesen látná soraiban a Real Betisnél kevés játéklehetőséghez jutó, ám korábban a Real Madridnál alapembernek számító Rafael van der Vaartot. A holland középpályás szerződtetése azonban – a játékos fizetési igényei miatt – álom maradhat.

 

Álom maradhat Doll és Van der Vaart „újraegyesülése” (Fotó: bild.de)

A Nemzeti Sport Online Spanyolországból származó információja szerint Thomas Doll valóban felvette a kapcsolatot Van der Vaarttal. A holland labdarúgó évi 1.2 millió eurót keres a Real Betisnél, és ahhoz, hogy hajlandó legyen a spanyolországi zöld-fehér mezt magyarországira cserélni, az kellene, hogy a fizetése ne csökkenjen jelentősen.

A Ferencváros ezt az összeget azonban nem tudja biztosítani a középpályásnak, annyit pedig nem tud engedni igényeiből a játékos, hogy azt az FTC ki tudja fizetni. Van der Vaart szerződtetése így minden bizonnyal álom marad. 

Az NSO megkérdezte Klaas Jan van der Veent, a holland soccernews.nl újságíróját is, aki elmondta, a játékos fizetésétől függetlenül nem tartja reálisnak az átigazolás létrejöttét.

„Van der Vaart harminchárom éves, még mindig magas szinten szeretne futballozni, de van elég jó ehhez? Kétlem… – mondta Van der Veen a Nemzeti Sport Online-nak. – Sok problémája volt karrierje során, és úgy látom, a legjobb éveit már maga mögött hagyta. Lehet, jobb lenne, ha már abbahagyná a futballt, és nem rontaná le a renoméját.”

„Ettől függetlenül nem hiszem, hogy készen állna egy ilyen döntés meghozatalára. Ugyanakkor, ha az átigazolás mellett dönt, valószínű, hogy a szívére hallgat. Az új barátnője, Estavana Polman Dániában kézilabdázik, a korábbi kapcsolatából született fia Németországban él. Nem hinném, hogy Magyarországra költözik, de ki tudja…” 

A holland középpályás és a német szakvezető 2005 és 2007 között a Hamburgnál már dolgozott együtt. Ebben a két szezonban Van der Vaart a HSV egyik legjobbjának bizonyult, 69 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett és 16 gólpasszt adott.

Ha az FTC szeretné szerződtetni a Betisnél mellőzött játékost, ki kell vásárolnia szerződéséből – mivel megállapodása a jövő nyárig köti a spanyol együtteshez –, de úgy tűnik, emellett a fizetése sem lenne megoldható kérdés a Fradi számára.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár, ?), Csilus Tamás (Kisvárda, ?), Haris Attila (Soroksár, ?), Kunsági Roland (Soroksár, ?), Valencsik Dávid (Soroksár, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Burak Camoglu (német-török, Borussia Dortmund II – Németország), Marvin Ducksch (német, Borussia Dortmund II – Németország), Fiola Attila (Puskás AFC), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, lejár a szerződése, visszavonul), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám

2023.12.09 23:23:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.09 22:41:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Paksiként fűtene a bizonyítási vágy.

2023.12.09 09:17:56

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A liláknak megint csak pár perc hiányzott a győzelemhez, a kapufát kétszer is eltaláló ZTE Medgyes átlövésével mentett meg egy pontot.

2023.12.09 10:30:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A fővárosi kék-fehérek győzelmükkel pontszámban beérték a tabellán riválisukat.

2023.12.08 15:01:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiak válogatott védője a hajrában elhibázott egy tizenegyest, ám másodszorra betalált.