nemzetisport.hu 2019.01.14 09:35 Frissítve: 2019.01.14 16:45

FTC: szlovák kiszemelt Lengyelországból – sajtóhír

Több lengyel forrás, köztük a wislaportal.pl is arról számolt be, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata érdeklődik a Wisla Kraków szlovák szélsője, Martin Kostál iránt.

Lengyel sajtóhírek szerint Martin Kostál (labdával) is szerepel a Fradi kiszemeltjei között (Forrás: wislportal.pl)

 

A wislaportal.pl szurkolói oldal szerint a Jagiellonia Bialystok és Magyarországról a Ferencváros is szerződtetné a Wisla 22 éves szlovák támadó középpályását, Martin Kostált.

A hírek szerint a magyar klub nagyobb összeget, több mint egymillió zlotyit (215 ezer euró, 67 millió forint) fizetne a játékosért, aki ősszel 19 bajnokin két gólt szerzett és öt gólpasszt jegyzett a csőd közelbe jutott krakkói klubnál, amely 2017-ben szerződtette a szlovákiai Nagyszombatról, a Spartak Trnavától.

A szurkolói portál hozzáteszi, Kostál a Wisla egyik legértékesebb futballistája, jó őszt produkált, így nem meglepő, hogy vannak kérői. A szerződése nyárig köti Krakkóba, de a klubnak opciós joga van, hogy újabb egy évvel hosszabbítson a támadóval.

Lengyelországi információk szerint Kostál sokkal szívesebben igazolna az FTC-hez, mint az őt szintén csábító Jagielloniához.

Korábban a Nemzeti Sport Online adta hírül elsőként, hogy a Fradi ugyancsak Lengyelországból szerződtetheti a grúz válogatott Lasa Dvalit, aki azóta a hírek szerint már orvosi vizsgálatra érkezett a Ferencvároshoz.

A magyar klub átigazolási sajtóhíreket nem kommentál, így csak a hivatalos bejelentésekkor derül ki, hány játékos érkezik a télen az Üllői útra a lengyel piacról.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Ihor Haratin
(ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Lasa Dvali (grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország), Martin Kostál (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország)
Távozók: Kjartan Finnbogason (izlandi, szabadon igazolható) 
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb), Julian Koch (német), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, érdeklődnek iránta: Haladás), Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, érdeklődnek iránta: Universidad Católica – Ecuador)

 

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem hibázott, aki a Dávid–Góliát meccseket fix kettesre vette a totóban.

2021.09.17 23:38:26

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Az FTC nem herdálja el a százmilliókat.

2021.09.14 17:35:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A finálét 2022. május 11-én rendezik meg a Puskás Arénában • Párosítás, időpontok, eredmények.