FTC: Somália „hazajött” – nem Ibra nyűgözi le a leginkább

Vágólapra másolva!
2016.03.24. 17:53
Somália, a Ferencváros korábbi labdarúgója látogatóban járt a zöld-fehéreknél, és franciaországi élményeiről, valamint korábbi klubjához fűződő viszonyáról beszélt a Fradi Médiának.

Somália 2012-től 2015-ig szolgálta a Ferencvárost, majd a szezon elején lecsapott rá a francia első osztályban szereplő Toulouse, amelynél azóta 26 bajnoki mérkőzésen szerepelt.

„Rengeteg sztár játszik a francia bajnokságban, elég az Ibrahimovicot vagy Di Maríát a soraiban tudó PSG-re gondolni – kezdte franciaországi élménybeszámolóját Somália. – Ha fizikailag vagy technikailag nem vagy formában, esélyed sincs a pályán ellenük. A sok sztár közül azonban kiemelkedik számomra Thiago Motta. Ő is védekező középpályás, mint én, lenyűgöz, hogy minden helyzetben nyugodt tud maradni.”

A brazil játékos tavaly nyár óta Franciaországban él, de mindig szívesen látogat Magyarországra.

„Mintha az otthonom lenne, amikor tudok, visszajövök. Korábbi társaim közül Leandróval, Lamah-val és Ramírezzel folyamatosan tartom a kapcsolatot, illetve Batik Bencével gyakran játszunk egymás ellen PlayStationön.”

Somália a bajnokság elején még a Ferencváros alkalmazásában állt, így ha bajnok lesz a Fradi, neki is jár az aranyérem.

„Örülök, hogy segítettem a csapatnak, még ha csak három meccs erejéig is. Ha Budapesten leszek az éremátadáskor, mindenképpen együtt ünneplünk a társakkal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik