SZ. GY. 2020.09.22 09:39 Frissítve: 2020.09.22 11:08

FTC: prédikációba foglalta Rebrov cseréit a bencés szerzetes

A zöld-fehérben miséző Imre atya a pannonhalmi diákmisén hasonlította a bibliai példabeszédében szereplő szőlőmunkásokat a Ferencváros labdarúgóihoz.

Botka Endre és Lovrencsics Gergő cseréje a Dinamo elleni meccsen (Fotó: Szabó Miklós)

 

A közösségi médiában terjed annak a homíliának a szövege, amelyben az évközi liturgiának megfelelően múlt vasárnap zöld-fehérben miséző Gérecz Imre atya a pannonhalmi diákmisén hasonlította a Jézus példabeszédében szereplő szőlőmunkásokat a Ferencvárosnak a Dinamo Zagreb elleni győztes játékosaihoz, köztük a kispadról beálló Botka Endréhez és Abraham Frimponghoz.

Imre atya (Fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium Facebook)

A szociológus és teológus végzettségű szerzetes a prédikáció elején felelevenítette, hogy a Fradi 1995-ös BL-szereplése milyen sokat jelentett neki gyerekként, majd rátért a napi evangélium és a BL-selejtező között általa felfedezett párhuzamra.

„A szőlősgazda a munkanap különböző óráiban fogad fel munkásokat a szőlőjébe, Rebrov mester pedig edzőként a meccs különböző pillanataiban cseréli be a pálya szélén ücsörgő cserejátékosokat. Van, aki csak egy órát dolgozik a szőlőben, és van, aki csak 20 percet tölt a focipályán. Az elvégzett munkáért viszont mindketten ugyanannyi jutalomban részesülnek, mint akik végigdolgozták a rendelkezésre álló időt: minden szőlőmunkás egy dénárt kap, és minden zöld-fehér játékos győztesként mehet zuhanyozni” – mondta többek között Imre atya, akinek a Ferencváros–Dinamo Zagreb mérkőzés jegyzőkönyvével kiegészített szentbeszédét a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Facebook-oldalán lehet elolvasni.

2020.12.04 19:45:24

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, a vendég Újpest meg ajándékozott egy tizenegyest az újoncnak, ismét 1–1-re végeztek egymással a felek.

2020.12.03 15:44:37

Labdarúgó NB I M. G.

A DVTK 1982 óta csak kétszer győzte le hazai pályán az FTC-t, s zsinórban 7 vereségnél tart ellene.

2020.12.01 15:36:00

Labdarúgó NB I P. K.

Fókuszban a PAFC–Honvéd meccs, a forduló visszatérője, Polgár Kristóf és a Budafok kapusa, Póser Dániel.

2020.11.29 18:23:40

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Folytatja a mélyrepülést Bódog Tamás csapata, amely maradt a tabella végén.