D. Á.
2023.05.30 22:43 Frissítve: 2023.05.31 07:52

FTC: Nem megyek sehova, a küldetésem a BL-be jutás – Csercseszov

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a sportsdaily.ru oldalnak adott hosszabb nyilatkozatot. Az orosz szakember beszélt az Európa-liga-szereplésről, a Mmaee testvérekről, Aissa Laidouni átigazolásáról, valamint a jövőjéről és céljairól is a klubnál.

(Fotó: Dömötör Csaba)

 

A Ferencváros vezetőedzője az interjú elején arról beszélt az orosz lapnak, hogy a 2022–2023-as kiírásban a fiatal játékosok több lehetőséget kaptak a sérülések miatt. Hozzátette, az Európa-ligában sem volt könnyű dolga a Fradinak, ugyanis a Monaco elleni 1–0-s győzelem során például csupán négy védő volt bevethető.

„Ősszel meccsről meccsre gondolkoztunk, az ellenfelek nagyon erősek voltak. A Monaco ellen csak négy hátvédünk volt egészséges, nekik végig pályán kellett lenniük. Februárban is hasonló volt a helyzet, amikor a Kisvárda otthonában léptünk pályára” – mondta Csercseszov.

Az 59 éves edző büszke arra, hogy a Fradi képes volt marasztalni olyan minőségi játékosokat, mint Tokmac Nguen és Samy Mmaee. 

„Nem csupán Tokmacot sikerült megtartanunk, hanem Samy Mmaeet is, akit a Besiktas szeretett volna szerződtetni. Nem tudta, váltania kell-e klubot ahhoz, hogy bekerüljön Marokkó világbajnoki keretébe. Végül a maradás mellett döntött, aminek a klub is nagyon örült. Samy és a testvére, Ryan is remekül futballozott az Európa-ligában, így lesújtotta őket, hogy kimaradtak a marokkói csapatból.

Ami Laidounit illeti, egyszerűen muszáj volt eladni. Ha egy játékost mind az öt topligából ajánlatokkal bombáznak, akkor nem lehet marasztalni. Aissával egyébként megmaradt a jó viszony, a bajnoki címünkhöz gratulált Berlinből.”

Az orosz szakember Muhamed Besicről is pozitívan nyilatkozott.

„Sajnálatos, hogy súlyosan megsérült a télen, ez a középpályásjátékunkon meg is látszott. Már régóta ismerem Besicet, 2014-ben a Dinamo Moszkvához is csábítani akartam, erről azonban ő sokáig nem is tudott. Végül az Evertonhoz került a brazíliai világbajnokság után” – mondta Csercseszov.

„Azt hiszem, még erősebbnek kell lennünk a következő idényben. Jól szerepeltünk az Európa-ligában, de most ki kell találnunk, hogyan jussunk el a következő szintre. Nem nagy ugrásról beszélek, hanem egy lépésről. Nem hiszem, hogy ehhez milliárdokra van szükségünk. A védőinknek fel kell épülniük, s akkor még jobbak lehetünk. A legjobb tizenhat között egy nagyon erős Leverkusen ellen játszottunk. Sajnáltuk, hogy nem mutathattuk meg igazán, mire is vagyunk képesek, a körülmények nem voltak ideálisak számunkra” – folytatta az FTC trénere.

Az orosz szakvezető gyorsan rácsapta az ajtót a távozásáról szóló spekulációkra.

„Ezek csak pletykák. Magyarországon élek, nem megyek sehova, a Ferencvárosra koncentrálok. Az a küldetésem, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába.”

 

 

2023.10.01 10:12:52

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sőt a kecskemétiek sorozatban a negyedik bajnokijukat bukták el, sovány vigasz, hogy most legalább szereztek egy gólt.

2023.09.30 23:38:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen lépéssel szereztek akkora előnyt, hogy csak gól lehetett a vége.

2023.09.30 14:44:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lagatort már a 13. percben kiállították, Megyeri hiába védett nagyokat, zsinórban harmadszor is kikapott a Loki.

2023.09.30 14:27:36

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bognár István vezetést szerzett ugyan az MTK-nak, de utána kinyílt a zöld-fehér gólzsák.

Ajánló beállításra vár