H. Á. 2020.09.23 22:10 Frissítve: 2020.09.24 06:33

FTC: Mak semmi rosszat nem mondott a magyarokra

A sportolunk.sk portál hosszabb interjút készített a Ferencváros legfrissebb igazolásával, az 58-szoros szlovák válogatott Róbert Makkal, amelyből kiderül, hogy a zöld-fehérek már hosszú ideje szerették volna megszerezni a szélsőt, aki elárulta: a szlovák válogatottban egy éve a mieink ellen szerzett gólja után mutatott érzelmei a sport részét képezik.

 

Maknak imponált a BL-menetelés (Fotó: twitter.com/Fradi_HU)


Mak az interjúban elárulta, a Ferencváros először akkor kereste meg, amikor a csapat visszatért az edzőtáborából, aztán amikor a BL-ben meneteltek, egyre jobban foglalkoztatta, hogy csatlakozzon a csapathoz.

„Végül megegyeztünk, mert pont az én pozíciómra kerestek új embert, ráadásul Szerhij Rebrov a korábbi, zenites edzőmnél érdeklődött is irántam. Vasárnap aztán volt egy hosszabb beszélgetésünk is, amely során elmondta, hogy tetszik neki az erőnléti állapotom, de azért nem fogjuk erőltetni, ezért nem is mentem el Norvégiába a szerdai meccsre. Ugyanakkor a visszavágón már lehet, hogy rendelkezésre állhatok, attól függően, hogy milyen állapotban leszek” – mondta a portálnak a 29 éves szélső, aki kitért a tavalyi, Magyarország–Szlovákia (1–2) Eb-selejtezőn a Ferencváros otthonában szerzett góljára, illetve annak utóéletére.

„Már emlékeztettek az új klubomnál erre a gólra, a vezetőkkel néhány szóbeli támadásra reagálni is kellett. Kérdezték, mit akarok én itt, amikor akkor kinevettem az országukat. Én viszont akkor Szlovákiát képviseltem, és amikor a hazámért játszok, mindent beleadok. Ráadásul nagyon feszült volt az a mérkőzés, így amikor gólt szereztem, elöntöttek az érzelmek és a mezemen lévő címeremet megveregettem. Ez nem azt jelenti, hogy bármi bajom lenne a magyarokkal, csupán érzelmek voltak, amelyek hozzátartoznak a sporthoz. Soha nem mondtam semmi rosszat a magyarokra” – idézte Makot a sportolunk.sk. 

A tavalyi magyar–szlovák összefoglalója, benne Mak góljával és gólörömével 0:45-től.

 

2020.11.29 08:52:10

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az FTC sportmenedzsere azt mondja, ha még aktív játékos lenne, örömmel dolgozna Rebrov keze alatt.

2020.11.28 23:36:58

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Érdemes lett volna kutatni az érzelemmorzsákat az örökrangadó hangulatból...

2020.11.28 13:59:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Az FTC hazai pályán Tokmac Nguen és Roko Baturina góljával győzte le az MTK-t.

2020.11.28 13:54:40

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata a második helyre lépett fel a tabellán.