H. Á. 2020.09.23 22:10 Frissítve: 2020.09.24 06:33

FTC: Mak semmi rosszat nem mondott a magyarokra

A sportolunk.sk portál hosszabb interjút készített a Ferencváros legfrissebb igazolásával, az 58-szoros szlovák válogatott Róbert Makkal, amelyből kiderül, hogy a zöld-fehérek már hosszú ideje szerették volna megszerezni a szélsőt, aki elárulta: a szlovák válogatottban egy éve a mieink ellen szerzett gólja után mutatott érzelmei a sport részét képezik.

 

Maknak imponált a BL-menetelés (Fotó: twitter.com/Fradi_HU)


Mak az interjúban elárulta, a Ferencváros először akkor kereste meg, amikor a csapat visszatért az edzőtáborából, aztán amikor a BL-ben meneteltek, egyre jobban foglalkoztatta, hogy csatlakozzon a csapathoz.

„Végül megegyeztünk, mert pont az én pozíciómra kerestek új embert, ráadásul Szerhij Rebrov a korábbi, zenites edzőmnél érdeklődött is irántam. Vasárnap aztán volt egy hosszabb beszélgetésünk is, amely során elmondta, hogy tetszik neki az erőnléti állapotom, de azért nem fogjuk erőltetni, ezért nem is mentem el Norvégiába a szerdai meccsre. Ugyanakkor a visszavágón már lehet, hogy rendelkezésre állhatok, attól függően, hogy milyen állapotban leszek” – mondta a portálnak a 29 éves szélső, aki kitért a tavalyi, Magyarország–Szlovákia (1–2) Eb-selejtezőn a Ferencváros otthonában szerzett góljára, illetve annak utóéletére.

„Már emlékeztettek az új klubomnál erre a gólra, a vezetőkkel néhány szóbeli támadásra reagálni is kellett. Kérdezték, mit akarok én itt, amikor akkor kinevettem az országukat. Én viszont akkor Szlovákiát képviseltem, és amikor a hazámért játszok, mindent beleadok. Ráadásul nagyon feszült volt az a mérkőzés, így amikor gólt szereztem, elöntöttek az érzelmek és a mezemen lévő címeremet megveregettem. Ez nem azt jelenti, hogy bármi bajom lenne a magyarokkal, csupán érzelmek voltak, amelyek hozzátartoznak a sporthoz. Soha nem mondtam semmi rosszat a magyarokra” – idézte Makot a sportolunk.sk. 

A tavalyi magyar–szlovák összefoglalója, benne Mak góljával és gólörömével 0:45-től.

 

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.

2021.04.14 18:38:00

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Ami a szakember negyedik esélye lehet, az Kisvárdán az első és talán soha vissza nem térő alkalom.