FTC: lehívták az opciót, marad a klubnál a kulcsjátékos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 10:32
null
Joseph Paintsil (zöldben) marad a Ferencvárosnál (Fotó: Dömötör Csaba)
Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgó NB I-ben éllovas csapatának vezérigazgatója szerint a közeljövő legfontosabb feladata a bajnoki cím megszerzése mellett a játékoskeret egyben tartása lesz.

 

A sportvezető az M1 aktuális csatornán kedden beszélt a csapat terveiről, valamint az előttük álló feladatokról. Orosz az együttes őszi teljesítményére négyes osztályzatot adott, bár hangsúlyozta, megnyugtató dolog ránézni a tabellára és éllovasként várni a tavaszi szezont. Hozzátette, voltak nehezebb periódusaik is, és kiestek a Magyar Kupából, amelyben a legutóbbi három kiírást megnyerték.

„Nyáron jól sikerültek az igazolásaink, az új játékosok bizonyítottak. Tudunk már egészen jól is futballozni, de bízom benne, hogy a tavaszra még inkább összeérik a csapat, és a játékunk idővel a mostaninál is jobb lesz” – mondta vezérigazgató.

Kiemelte: listavezetőként nem lehet más a céljuk, mint a bajnoki aranyérem megszerzése, és már körvonalazódik, hogy ezért a Videotonnal kell versenyt futniuk. A fehérváriak hárompontos hátránnyal a második helyen követik a ferencvárosiakat.

„Vezetőként számunkra most az a legfontosabb feladat, hogy ezt a játékoskeretet együtt tudjuk tartani” – nyilatkozta Orosz Pál, aki a nyárra nem tervez akkora mozgást az átigazolási piacon, mint legutóbb.

A KLUBHOZ FORDULTUNK
Paintsillel kapcsolatban az nem tűnik egyértelműnek az elhangzottak fényében, hogy a Ferencváros végleg kivásárolta-e őt a ghánai Tema Youthtól, vagy csak a kölcsönszerződését hosszabbították meg. Ezzel a kérdéssel megkerestük a klubot. A Ferencvárostól a következő válasz érkezett: „igazolásokkal kapcsolatos végleges információkat a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu oldalon teszünk közzé.” Sokkal okosabbak tehát nem lettünk...

Elmondása szerint csupán egy-két labdarúgóval vannak tárgyalásban. A nyáron szerződtetett Joseph Paintsil ősszel az együttes meghatározó tagja volt, és a sportvezető szerint a közös folytatásról a Ferencváros már intézkedett – életbe lép az opciós hosszabbítás –, így a 19 éves ghánai kölcsönjátékos marad a klubnál.

Az augusztus óta sérült Gera Zoltán visszatérése jó ütemben halad, vele Orosz szerint tovább erősödik a keret.

„Jó esélyünk van a bajnoki aranyérem megszerzésére, és célunk, hogy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jussunk” – nyilatkozta a vezérigazgató. Hozzátette, a Bajnokok Ligája távolabbi célkitűzés, egyelőre az Európa-liga lehet a realitás számukra.

A Ferencváros szerdán kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, Thomas Doll együttese két külföldi edzőtáborozáson vesz részt, előbb Portugáliában, majd Spanyolországban. A bajnokság tavaszi nyitányán, február 24-én a címvédő, jelenleg negyedik Budapest Honvédot fogadják a zöld-fehérek.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Roman Bezjak (szlovén, SV Darmstadt 98 – Németország), Sigér Dávid (Balmazújváros)
Távozók: Bognár István (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Csernik Kornél (Soroksár, kölcsönbe), Kundrák Norbert (Soroksár, kölcsönbe), Rui Pedro (portugál), Janek Sternberg (német)

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január 22–29., Portugália; február 5–12., Spanyolország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 16.: Ferencváros–Dunaföldvár
Január 20.: Szekszárd–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik