P. K.
K. B.
2022.12.07 17:58 Frissítve: 2022.12.07 18:48

FTC: Laidouni szerződésében van egy opció – a BL-győztes kérő nem tud róla? A Liverpoolt is bedobták

A francia Media Foot azt írja, hogy az Ligue 1-ban szereplő kilencszeres bajnok, 1993-ban BL-győztes Olympique Marseille élénken érdeklődik a Ferencváros tunéziai válogatott labdarúgója, a katari vb-t is megjáró Aissa Laidouni iránt, akinek jövő nyáron lejár a szerződése a magyar bajnoknál. A Nemzeti Sport azonban úgy tudja, januártól életbe lép a klub hosszabbítási opciója, emiatt 2024-ig szóló szerződés köti majd az FTC-hez.

A Media Foot értesülései szerint Laidouni a Marseille egyik kiszemeltje (Forrás: mediafoot.net)

 

A  francia Media Foot, azt írja, hogy az FTC tunéziai válogatott játékosa a katari világbajnokságon nyújtott remek teljesítményével több csapat érdeklődését, köztük a Marseille-ét is felkeltette. A portál szerint a marseille-i vezetők nagyra tartják Laidouni képességeit, személyiségét és harcos mentalitását.

„Igazi katona, tökéletes a posztján, az árnyékból feltűnik, megszerzi a labdát, és elindítja a támadást. Pontosan ez az, amit a Marseille keres a következő hónapokban” – fogalmaz a portál.

A cikk arról is szót ejt, hogy Laidouni szerződése 2023 nyarán lejár (ez szerepel a középpályás Transfermarkt-adatlapján is). Ugyanakkor a Nemzeti Sport értesülései szerint Laidouni 2020-ban három plusz egy éves szerződést kötött a Ferencvárossal, és a klub januártól életbe lépteti a megállapodásban szereplő hosszabbítási opcióját. Ez pedig azt jelenti, hogy 2024 nyaráig köti érvényes szerződés az FTC-hez – tehát szó sincs arról, hogy a nyáron ingyen szerződtethetik.

Nem véletlenül írta november végén a román Prosport, hogy egy francia élvonalbeli klub 10 millió eurót is fizetne Laidouni szerződtetéséért (ha valóban lejárna fél év múlva a megállapodása, ez szóba sem jöhetne). A román lap arról is beszámolt, hogy a középpályás 2020 nyarán, 600 ezer euróért igazolt a Ferencvárosba, és a szerződés szerint újabb átigazolása esetén a transzferdíj 15 százalékát korábbi klubja, a Voluntari kapja meg – ezért érdekes a román sajtó számára is Ladouni jövője. A labdarúgó 2018-ban a francia Angers B-ből érkezett a román élvonalban szereplő együtteshez, amelynek színeiben 56 mérkőzésen hét gól szerzett. A Ferencvárosban pedig 2020 óta 102 tétmeccsen kilenc gól és 16 gólpassz szerepel a neve mellett.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hivatalos ajánlat az elmúlt hetekben nem érkezett a Ferencvároshoz Laidouniért, de több topligás klub is élénk érdeklődést mutat iránta, nem csak a Marseille, és nem csak Franciaországból. A liverpool.com például már arról ír, hogy Laidouni Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere számára is ideális kiszemelt lehet a középpályára, a brazil Fabinho alternatívájaként.

Az FTC és a kérők között azután kezdődhetnek meg a tárgyalások, hogy az első konkrét ajánlat megérkezik Budapestre. A Transfermarkt jelenleg 4 millió euróra becsüli a 25 éves, 28-szoros tunéziai válogatott értékét, aki Tunézia mindhárom vb-meccsén kezdőként szerepelt, 245 percet játszott, egy gólpasszt jegyzett a franciák ellen.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Radnóti Dániel István
Kiszemeltek: Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Didier Lamkel Zé (kameruni, Kortrijk – Belgium), Reynaldo (brazil, Goiás – Brazília), Cso Ku Szung (dél-koreai, Csonbuk Motors – Dél-Korea)
Távozók: Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Aissa Laidouni (Marseille – Franciaország), Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország)

2023.02.06 23:10:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.02.05 22:44:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem találni egyetlen magyar fiatalt, aki legalább ilyen szinten tudna futballozni?!

2023.02.05 10:24:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A furcsa gólok derbijén a hazaiak játszottak jobban, megérdemelten nyertek, de két támadójuk is megsérült.

2023.02.05 10:24:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A második félidőt végigtámadta a Zalaegerszeg, de nem tudta bevenni a Kövesd kapuját.

2023.02.04 23:43:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Érdeklődéssel olvasnék egy listát arról, kik alkotják a FARE tagságát, hányan vannak. Mert bizonyságot szeretnék kapni arról, hogy a hevület és a küldetéstudat önmagában nem elegendő ahhoz, hogy több tízezres szurkolótáborokról és áttételesen országokról véleményt, ítéletet alkothassanak, amely súlyos következményekkel járhat.