BORBOLA BENCE
2021.06.02 20:16 Frissítve: 2021.06.02 20:28

FTC: Itt az ideje, hogy engem is tiszteljenek – Szerhij Rebrov

Ellentmondásos interjút adott az ukrán médiában Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki elmondta, mit üzen Kubatov Gábornak, illetve hol képzeli el a jövőjét.

Ellentmondásos interjút adott az ukrán médiában a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Interjút adott az ukrán médiában Szerhij Rebrov. A Ferencváros vezetőedzője igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba, és hónapokig tartó hallgatás után a zbirna.com internetes oldalnak hosszan beszélt a körülötte kialakult helyzetről. Az interjúban sok minden szóba került, elöljáróban annyit, meglepő lenne, ha ezek után ő maradna a Ferencváros vezetőedzője.

 
Kubatov Gábor: Szerhij Rebrov február 10-én felmondott
Szerhij Rebrov aligha marad a Ferencvárosnál

Az interjút készítő újságíró azzal a felvetéssel kezdte, hogy a klub elnöke, Kubatov Gábor a közelmúltban úgy nyilatkozott, Szerhij Rebrov február 10-én ügynökén keresztül azt üzente, nem kívánja folytatni a munkát a Ferencvárosnál.

„Minden éremnek két oldala van – kezdett bele a Fradi ukrán vezetőedzője. – Sokáig hallgattam, nem akartam nyilatkozni, tiszteletben tartva a klubbal kötött szerződésemet. De elérkezett az ideje, hogy megszólaljak, mert a kialakult helyzet immár tarthatatlan. Szóval... Miután az év elején néhány részletben nem értettünk egyet az átigazolási politikában, leültünk Kubatov Gáborral. Úgy éreztem, két bajnoki címmel, Európa-liga-szerepléssel, Bajnokok Ligája-csoportkörrel annyi tiszteletet megérdemlek, hogy kikérjék a véleményemet, mielőtt új futballistát igazolnának. Az elnök úr biztosított róla, többé senkit sem igazolnak a megkérdezésem nélkül. Erre nem sokkal később újabb olyan futballista toppant be az öltözőbe, akit akkor láttam először... Ezután történt, hogy Varga Sándor ügynökömön keresztül azt üzentem, ilyen feltételek mellett nem kívánom tovább folytatni a munkát.”

Ehhez képest önmagának ellentmondva (a Nemzeti Sport ráadásul úgy tudja, írásban mondott fel a Ferencvárosnak) így folytatta:

„Arról szó sem volt, hogy szerződést bontanék, és elmennék. Arra kértem a klub vezetőit, hogy beszéljünk meg mindent. A szurkolók folyamatosan megállítottak az utcán, és azt kérdezgették: Szerhij, miért hagyod itt a klubot?”     

A 46 éves tréner szerint minden egyesületnél előfordulnak nézeteltérések, ezeket a problémákat konstruktív módon, szemtől szemben meg lehet és kell is oldani. Ám hiába várt négy hónapig rá, a vezetőkkel közös beszélgetésre azóta sem került sor. Ahogyan szerdai lapszámunkban megírtuk, Rebrov ebben az interjúban megerősítette, az egyenes emberek közé tartozik, aki szeretett volna, sőt továbbra is szeretne a Ferencvárosnál dolgozni. Az általunk megírtak szerint elismerte, a nyáron „visszautasíthatatlan” ajánlatai voltak, ám a magyar bajnok kedvéért mindet visszamondta, mondván, remekül érzik magukat Budapesten, felesége és kisfiai imádják a várost, márpedig számára családja boldogsága mindennél fontosabb.

„Nem bántam meg, hogy akkor maradtam a Ferencvárosban – folytatta Szerhij Rebrov. –  A vezetők, edzők és játékosok közötti kölcsönös tisztelet az első. De... Úgy érzem, a mostani helyzet méltatlan hozzám. Három éve dolgozom itt, mindig hálás leszek a Ferencváros vezetőinek, hogy bizalmat szavaztak nekem, illetve a magyar szurkolóknak, akik mindenben támogattak. De itt az ideje, hogy engem is tiszteljenek! Eszem ágában sem volt elhagyni a Fradit, tisztelem és szeretem a klubot. Továbbra is a Ferencváros vezetőedzője vagyok, és úgy tervezem, hogy az eredeti tervnek megfelelően június nyolcadikán Budapesten lesz jelenésem. Persze arról is tudok, hogy a klub sportigazgatója tájékoztatta az edzőket és a futballistákat, már június negyedikén össze kell jönniük az öltözőben.

Szóba került a görög AEK Athén ajánlata, az angol Tottenham érdeklődése, az arab emírségekbeli al-Ain mesés ajánlata is.

„Senkivel sem tárgyaltam! Nem titok, sokan érdeklődtek irántam, de mindenkinek azt válaszoltam, érvényes szerződésem van a Ferencvárossal. Csak akkor beszélhetünk a közös jövőről, ha az megszűnik.”

A Ferencváros nem kívánt nyilatkozni a cikkel kapcsolatban.

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár