FTC: itt az első bejelentés – magyar balhátvéd érkezett

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.14. 10:43
null
Pászka Lóránd Soroksárról szerződött a Ferencvároshoz (Fotó: fradi.hu)
Amint azt előre jeleztük, a Ferencváros labdarúgócsapata hétfőn több új játékost is bejelenthet: az első közülük a Soroksárról szerződtetett balhátvéd, Pászka Lóránd.

„Magyar balhátvéddel erősítettünk! A 32-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunkban folytatja pályafutását a 25 éves balhátvéd, Pászka Lóránd, akit Lipcsei Péter csapatából, vagyis a Soroksárból szerződtettünk” – írja a fradi.hu, amely részletesen be is mutatja az új szerzeményt.

Pászka Lóránd 1996. március 22-én született a székelyföldi Kézdivásárhelyen. A 25 éves játékos 2011-től a szegedi Grosics Akadémián nevelkedett, ahol végigjárta az utánpótlás-csapatokat, amelyekben 47 mérkőzésen 27-szer talált az ellenfelek kapujába.Teljesítményére az első csapatban is felfigyeltek, és 2013 augusztusában, mindössze 17 évesen az akkor NB III-as Szegedben fejlődhetett tovább, ahol első évében 34 mérkőzésen kapott lehetőséget. A védő 2015 februárjában kölcsönben a Várfürdő-Gyulai Termál FC-hez került, amelynél 15 meccsen ötször volt eredményes. Ezt követően visszatért az immáron NB II-ben szereplő Szegedhez, ahol egészen 2019 júliusáig játszott. Ez alatt az idő alatt alapemberévé vált az együttesnek, amit jól mutat, hogy 90 mérkőzésen számítottak rá. 2019-ben a Soroksárhoz került, ahol szintén meghatározó tagja lett a csapatnak. Összesen 77 alkalommal szerepelt Lipcsei Péter együttesében, és védő létére hat gólt is szerzett, míg az idei 22 NB II-es bajnokiján öt gólpasszal is jelentkezett.

Hajnal Tamás sportigazgató szerint Pászka Lóránd a mentalitásával és játéktudásával segíteni tudja a Ferencvárost.

„Évek óta nagyon szoros az együttműködésünk a Soroksárral, az évek során sok fiatal játékosunk játszott náluk, minden mérkőzésüket megtekintjük – nyilatkozta Hajnal a fradi.hu-nak. – Lóri teljesítménye mindig feltűnt, az NB II mezőnyében nagyon meggyőzően teljesített szakmailag és emberileg egyaránt. Szeretném kiemelni Lipcsei Péter és Dragóner Attila személyét, akik meglátták a lehetőséget Lóriban, és az utóbbi években hozzátették azt a szakmai munkát, ami lehetővé tette, hogy Lóri hozzánk kerüljön. Látható, hogy nemcsak mi adunk fiatalokat a Soroksárnak, hanem onnan is felkerülhetnek hozzánk tehetséges játékosok. Bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan jól fog működni ez a kooperáció. Lóri esetében most eljött a lehetőség, hogy megnézzük az NB I-es csapatunkban. A keretünkben ezen a poszton szerettünk volna változtatni, bízom benne, hogy Lóri ezzel a lehetőséggel élni fog. A játékstílusát tekintve egy pörgős, intenzív dinamikus balhátvéd, aki bátran lép be a támadásokba. Mentális oldalról nézve pedig egy roppant motivált, igazi győztes típus játékos.

Mint korábban jeleztük, a Ferencváros hamarosan a brazil csatár, Marquinhos és a nigériai középpályás, Anderson Esiti szerződtetését is bejelentheti.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Carlos Auzqui (argentin, River Plate – Argentína), Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország), Pászka Lóránd (Soroksár)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Marquinhos (brazil, Atlético Mineiro – Brazília, legutóbb Botev Plovdiv – Bulgária), Anderson Esiti (nigériai, PAOK – Görögország),
Távozók: Myrto Uzuni (albán, CF Granada – Spanyolország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik