FTC: Haratin Varsóban van, oda szeretne igazolni – Hajnal

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 22:07
null
Ihor Haratin hamarosan a Legia játékosa lehet (Fotó: Török Attila)
Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere az M4 Sport Átigazolás című műsorában megerősítette, Ihor Haratin jelenleg Varsóban tartózkodik, ahol orvosi vizsgálatokon vesz részt a Legia Warszawa labdarúgócsapatánál. A Ferencváros elöljárója azt is elmondta, Tokmac Nguen jelen állás szerint marad a zöld-fehérek játékosa, mert a dán Köbenhavn elállt a szerződtetésétől.

 

„Tény, hogy Ihor most Varsóban van orvosi vizsgálaton. Azt a szándékát jelezte felénk, hogy oda szeretne igazolni” – mondta Hajnal Tamás az M4 Sportnak.

KÉT FIATALJÁT KÖLCSÖNADTA AZ FTC

A Ferencváros kölcsönadta két fiatal játékosát a másodosztályba: Redzic Damir Soroksáron, Hajdú Roland Dorogon futballozik a 2021–2022-es évadban – írja a fradi.hu. A 18 éves Redzic Damir az előző idényben már bemutatkozott az FTC felnőttcsapatában az NB I-ben, és ezen a nyáron pályára lépett a Prishtina elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-selejtezőn is. A 19 esztendős Hajdú Roland az elmúlt szezonban az FTC második csapatában játszott, 35 NB III-as találkozón hétszer volt eredményes.

A sportmenedzser hozzátette, nem a Ferencváros helyezte átadólistára az ukrán középpályást, hanem a lengyel klub jelentkezett be érte. Az átigazolás létrejötte már csak a játékoson és az orvosi vizsgálatok eredményén múlik. Lengyelországban szeptember 1-jén zárul az átigazolási időszak.

Haratin 2019 januárjában érkezett az FTC-hez, amelyben 108 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett, és 11 gólpasszt osztott ki. Jelenleg is alapembere az együttesnek.

A varsói klub mindennapjaiban jól értesült legia.net úgy tudja, a lengyel klub 1 millió euró körüli összeget fizet a Ferencvárosnak Haratinért. A portál hozzáteszi, az ukrán válogatott játékosra azért van szüksége a Legiának, mert megsérült a szintén középpályán bevethető BartoszKapustka, és a vezetőedzőnek kevés a lehetősége a rotációra.

Hajnal Tamás beszélt Tokmac Nguen helyzetéről is: úgy fogalmazott, a norvég támadó „jelenlegi állás szerint maradni fog”, mert az iránta érdeklődő Köbenhavn visszalépett a szerződtetésétől.

NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Zseljko Gavrics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Stjepan Loncar (bosnyák, HNK Rijeka – Horvátország), Ryan Mmaee (belga-marokkói, AEL Limassol – Ciprus), Kristoffer Zachariassen (norvég, Rosenborg BK – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: Csontos Dominik (Soroksár), Ammar Ramadan (szír, Soroksár), Szánthó Regő (ZTE FC), Szécsi Gergő (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szücs Adrián
Kiszemeltek:
Távozók:
Derekas Zoltán (soroksári kölcsön után Mezőkövesd), Gróf Dávid (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Marcel Heister (horvát-német, Mol Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Isael (Isael da Silva Barbosa, brazil, Umm Szalal – Katar, szabadon igazolhatóként), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Takács Zsombor (soroksári kölcsön után BVSC-Zugló)
Kölcsönbe távozók: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország), Csonka András (budafoki kölcsön után Gyirmót FC Győr), Gera Dániel (Puskás Akadémia FC), Hajdú Roland (Dorog), Iyinbor Patrick (Vasas), Nagy Olivér (Soroksár), Orosz Marcell (Soroksár), Redzic Damir (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ihor Haratin (ukrán, Legia Warszawa – Lengyelország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik