FTC: Csercseszov részletesen mesélt a megállapodás előtti órákról

Vágólapra másolva!
2021.12.20. 13:47
null
Csercseszov most már FTC-edzőként is integethet (Fotó: AFP, archív)
A Budapestre érkezését követő napon megállapodott a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárossal Sztanyiszlav Csercseszov. Az orosz szakembert a sikert hozó tárgyalás előtt érte utol az mk.ru hírportál.

 

Az NSO-n vasárnap írtunk arról, hogy a Ferencváros edzőjelöltje, a legutóbb az orosz válogatottat irányító, 58 éves Sztanyiszlav Csercseszov menedzsere, a korábban Szerhij Rebrovot is képviselő Varga Sándor társaságában megérkezett Budapestre.

Az orosz lap újságírója a megállapodás létrejötte előtt beszélt az edzővel.

„Felhívtak és meghívtak, hogy jöjjek. Persze, korábban már egyeztettünk egymással. Tegnap beszéltem a klub elnökével. Most megnézem a létesítményeket. Ezután visszatérünk a csapat irodájába. És elkezdünk mindent érdemben megbeszélni, hogy a további munka során ne legyenek olyan kérdések, amelyeket már az elején nem tisztáztunk.”

Csercseszovot tehát pozitív benyomások érték a Ferencvárosnál, kora délutánra pedig úgy tűnik, sikerült is minden kérdésben megállapodnia a klub vezetőivel.

„Örülök, hogy olyan emberekkel találkozhattam, akik tudják, mit akarnak és hogyan akarják elérni, illetve, hogy milyen irányba szeretnének elmozdulni. Ez természetesen magával ragadó.” – mondta Csercseszov, akit azóta a Ferencváros hivatalosan is bemutatott új vezetőedzőjeként.

Sztanyiszlav Csercseszov
Az 58 éves orosz edző az FTC előtt legutóbb hazája válogatottját irányította, együttesének a negyeddöntő jelentette a végállomást a 2018-as világbajnokságon. A szigorúnak tartott tréner nyár óta kispad nélküli, korábban bajnoki címet nyert a Legia Warszawával, amellyel a 2015–2016-os idényben a Lengyel Kupát is megnyerte – játékosa volt többek között a fehérvári Nikolics Nemanja is. Korábban irányította a Dinamo Moszkvát és a Szpartak Moszkvát is.
B. B.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik