D. S. B.
2022.11.15 14:17 Frissítve: 2022.11.16 19:55

FTC: Csercseszov a duplázásra a legbüszkébb

Csaknem egy évvel ezelőtt, 2021. december 20-án nevezte ki vezetőedzőjének az orosz Sztanyiszlav Csercseszovot a Ferencváros. A zöld-fehéreket 51 tétmérkőzésen irányító szakemberrel bajnok és kupagyőztes lett a csapat, és nemcsak bejutott az Európa-liga csoportkörébe, hanem csoportelsőként tovább is jutott onnan a nyolcaddöntőbe. Csercseszov az elmúlt 11 hónapról, a következő időszakról és a katari vb-ről nyilatkozott a fradi.hu-nak.

 

Sztanyiszlav Csercseszov az FTC duplázására a legbüszkébb (Fotó: Török Attila)

Az orosz vezetőedző irányításával Pozsonyban 4–1-re győzte le a Ferencváros a Slovant, míg Újpesten 6–0-ra nyert. Csercseszov pedig 59 évesen nagypapa lett, hiszen októberben született meg első unokája.

„Néha kicsit úgy éreztem, mintha nem is egy, hanem legalább tíz éve dolgoznék a Ferencvárosnál” – kezdett bele a meglehetősen sűrű 11 hónap felidézésébe Sztanyiszlav Csercseszov. – Egy év alatt teljesítettük mindazt, amit a Ferencváros szurkolói elvárnak tőlünk, erre büszkék lehetünk. Emellett az is nagyon fontos, hogy féltávnál nyolc ponttal vezetjük a bajnokságot” – fogalmazott a szakember, aki a duplázásra a legbüszkébb, mert szerinte érzelmileg sokat jelent bejutni a nyolcaddöntőbe a nemzetközi porondon, de egy sorozat megnyerése annál is fontosabb.

Csercseszov egyedül az FTC iváncsai kupavereségével elégedetlen.

A világbajnokság miatt hosszabb téli szünet következik az NB I-ben, de mint Csercseszov elmondta, kis szünetet kapnak a játékosok, majd december 10-én ismét találkozik a keret, amely egy 12 napos edzőtáborban is részt vesz.

Az ünnepek alatt ismét tart egy kisebb szünetet a Ferencváros, de az újévet egy újabb edzőtáborral kezdi a csapat.

Csercseszov és Hajnal Tamás ugyanakkor nem vonulnak pihenőre, hiszen a szakmai stábbal elkészítik a programot és figyelik az átigazolási lehetőségeket is.

„Mindenképpen szeretnénk ezt a csapatot megtartani, még jobbá kovácsolni, úgyhogy eddig nem is gondolkodunk arról, hogy mi jöhet a jövőben. Számomra nem az a legfontosabb, hogy új játékosokat vonjunk be a keretbe, hanem hogy a meglévő keretet fejlesszük tovább” – mondta az esetleges téli átigazolások kapcsán Csercseszov, aki három napot Ausztriában tölt Fredi Bobic (a Hertha BSC jelenlegi sportigazgatója – a szerk), Kraszimir Balakov (bolgár labdarúgóedző) és Giovane Élber (egykori brazil válogatott labdarúgó) társaságában, s egy veteráncsapat tagjaként lép pályára, ezt követően Oroszországba utazik.

„Még nem láttam személyesen az unokámat, ezt szeretném minél hamarabb pótolni” – mondta az FTC vezetőedzője, aki a katari világbajnokságon elsősorban a zöld-fehérek tunéziai játékosának, Aissa Laidouninak szurkol. A végső győzelem kapcsán tréfásan megjegyezte, száz százalékra biztos benne, hogy nem Magyarország és nem Oroszország nyeri a vb-t.

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Jobban, veszélyesebben futballozott a második félidőben a hazai csapat, Drazsics gólja győzelmet ért.

2023.01.28 20:51:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.01.28 17:20:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB I-ben most debütáló Uram nem kapott gólt, ponttal távozott az éllovas otthonából a sereghajtó Vasas.