Felkészülés: biztosan elmarad a Ferencváros edzőtábora

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 11:32
null
Muhamed Besicnek is pozitív lett a koronavírustesztje (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros vezetői lemondták a spanyolországi táborozást, a csapat a Népligetben készül tovább.

 

Hétfőn délelőtt Marbellára utazna a Ferencváros, ahol tíz napon át készülne a bajnokcsapat. Sztanyiszlav Csercseszov külön kérése volt, hogy a hideg téli hetekben mindenképpen utazzanak edzőtáborba a csapattal, amellett, hogy remek pályákon gyakorolhattak volna a labdarúgók, az összecsiszolódást is elősegítették volna a marbellai napok.

A koronavírus fertőzések miatt azonban immár biztosan itthon marad a Ferencváros, több futballista – többek között Myrto Uzuni, Franck Boli, Stjepan Loncar és Muhamed Besic is pozitív teszteredményt produkált –, és a szakmai stáb tagjai közül is többen kidőltek. Így nem lenne értelme utazni, a klub elöljárói pedig meghozták a végső döntést, törölték az edzőtáborozást. Marbellán három edzőmérkőzést játszottak volna, az ellenfeleket is értesítették, hogy kénytelenek lemondani az összecsapásokat. A tervek szerint három felkészülési mérkőzés szerepelt volna a programban, a svájci St. Gallen és Lugano, valamint a kolozsvári CFR lett volna az ellenfél.

A csapat hétfőtől továbbra is a Népligetben készül tovább, Sztanyiszlav Csercseszov így finoman fogalmazva is nehéz körülmények között kezdhette meg a munkát a Fradniál, míg három alapember – Aissa Laidouni, Samy Mmaee és Ryan Mmaee – a vasárnap rajtoló Afrika Kupán vesz részt, a betegség miatt hosszabb-rövidebb időre kidőlő többi futballistára sem számíthat a felkészülési időszaknak ebben a fontos szakaszában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik