nemzetisport.hu 2020.05.16 15:01 Frissítve: 2020.05.16 15:59

Felkészülés: a DVSC a második meccsét már megnyerte Kisvárdán

A labdarúgó NB I májusi folytatására készülő Kisvárda a DVSC-t fogadta felkészülési mérkőzéseken. Az első meccsen a debreceniek támadtak a többet, a vezetést is megszerezték, de nyerni nem tudtak. A két csapat második találkozóján a Kisvárda vezetett, viszont 2–1-re a Debrecen győzött.

Nem bírtak egymással a felek – a fehérben játszó DVSC döntetlent játszott a Kisvárda elleni első szombati felkészülési meccsén (Fotó: dvsc.hu)

 

A DVSC egy hét múlva már bajnoki mérkőzést játszik, a Ferencvárossal szemben, az 1. forduló elhalasztott meccsén lép pályára, amely előtt szombaton a Kisvárda ellen játszotta első májusi felkészülési mérkőzését – mint ismert, jövő héten az FTC–DVSC bajnokival és a kupaelődöntőkkel folytatódik a koronavírus-járvány miatt félbeszakadó tavaszi, hazai futballszezon.

 
Az NB I-es csapatok májusi felkészülési meccsei

A kisvárdai első mérkőzés 11 órakor kezdődött, de 13 órától is megmérkőznek a felek. Az első meccsen már az első félidőben is a Debrecen alakította ki a nagyobb helyzeteket, a dvsc.hu tudósítása szerint elsősorban a hazai kapus, Dombó Dávid bravúrjain múlt, hogy nem született gól a találkozón. Igaz, a korábbi debreceni Lucas pattogós lövése révén egy kapufáig azért a hazaiak is eljutottak.

Ugyanakkor a 79. percben már Dombó is tehetetlen volt: Varga Kevin kiugratásával Ferenczi János iramodott meg, centerezését pedig Szécsi Márk váltotta gólra. A DVSC mégsem tudta megnyerni a meccset, ugyanis az utolsó percben egy felívelt labdából Vaszil Himics egyenlített.

FELKÉSZÜLÉS
KISVÁRDA–DVSC 1–1  – 1. mérkőzés

Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Vad II
Kisvárda: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Sassá (Riznicsenko, 86.), Cukalasz (Himics, 68.), Bumba – Tischler
DVSC: Nagy S. – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. – Bódi Á., Csősz, Kusnyír, Varga K. – Szécsi M., Adeniji
Gólszerzők: Himics (90.), illetve Szécsi (80.)

A két csapat második meccse más forgatókönyv szerint alakult, ugyanis a második félidőben Szlobodan Szimovics egy szöglet utáni kavarodásban a hazaiakat juttatta vezetéshez. A DVSC azonban megnyomta az utolsó 15 percet és Nikola Trujics vezérletével fordítani tudott.

A szerb támadó előbb Kundrák Norbertnek adott gólpasszt, majd 15 méterről a győztes gólt is megszerezte, a DVSC így a második meccsen 2–1-re győzött.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 1–2 (0–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Karakó.
Kisvárda: Minca – Hej, Abov (Himics, 68.), Kravcsenko, Baranyai Á. – Szőr, Szimovics (Riznicsenko, 74.) – Gosztonyi, Obradovics, Kovácsréti (Czene, 84.) – Jelena
DVSC: Kosicky – Damásdi, Szatmári Cs., Baráth P., Barna Sz. – Kundrák, Bereczki D. (Szabó Á., 79.), Szabó B., Trujics – Garba, Kerekes K.
Gólszerző: Szimovics (57.), illetve Kundrák (75.), Trujics (87.)

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.