Edzőváltás Pakson, Kis Károly távozik

Vágólapra másolva!
2012.08.01. 13:09
null
Kis Károly távozik Paksról (Fotó: Fuszek Gábor – archív)
Címkék
Kis Károly kezdeményezte szerződése felbontását a Paksi FC-vel, a kérelmet a vezetőség elfogadta, így meg is van a labdarúgó NB I első edzőváltása a 2012–2013-as idényben.  

Kis Károly a Paks eddigi legeredményesebb edzője, bajnoki ezüstérmet szerzett s Ligakupát nyert a csapattal, amelyet az Európa-ligába vezetett. A paksifc.hu hivatalosan is megerősítette: Kis elköszönt, ideiglenesen Máté Csaba irányít.

„Először is szeretném megköszönni azoknak az embereknek a segítségét, akik végig mellettem álltak. Edzői pályafutásom legszebb időszakát töltöttem Pakson. Kaptam egy lehetőséget, amivel, úgy érzem, tudtam is élni. Hatalmas utat tettünk meg. Az elért eredményeket aligha kell felsorolni. Tudom, furcsa a mai magyar futball világában, hogy valaki magától fejezi be a munkát, de úgy érzem, hogy ez helyes lépés volt. Két évvel ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy az Atomvárosnak atomerős csapata lesz. Ekkor sokan megmosolyogtak, de az élet engem igazolt. Szerettem volna, ha ilyen eredmények után hasonló célokért küzdhettünk volna. A jelenlegi helyzetben ennek aligha van realitása. A csapatnak és az utódomnak természetesen sok sikert kívánok, és ha igénylik, minden segítséget megadok. Végül mindenképp meg kell említenem nagyszerű szurkolótáborunkat, akik az elején ha nehezen is fogadtak el, az eredmények hatására végig mellettem és a csapat mellett álltak, és sok közös élményben volt részünk” – nyilatkozta Kis Károly a Paks hivatalos honlapjának.

A Paks vereséggel kezdte az NB I 2012–2013-as idényét, méghozzá a Pécstől kapott ki hazai pályán 3–2-re.

A második fordulóban a Videotonnal ikszelő Lombardhoz látogat a Paks, immáron új trénerével, Máté Csabával a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik