S. T. J. 2022.05.19 23:28 Frissítve: 2022.05.21 00:01

Dibusz Dénes a 2021–2022-es idény legjobbja; jön az aranyéremről döntő utolsó forduló

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Lapunk elkészítette a 2021–2022-es első osztályú futballbajnokság összesített játékosrangsorát az őszi és tavaszi szezonban munkatársaink által adott osztályzatok alapján. A bajnokságban 371-en léptek pályára, hárommal többen, mint az előző kiírásban. A listára azonban csak az a 137 labdarúgó kerülhetett fel, aki a mérkőzések felénél eggyel többször szerepelt, vagyis legalább 17 bajnokin értékelhető teljesítményt nyújtott. Az abszolút győztes ferencvárosi Dibusz Dénes elmondta, a korábban szintén kapusposzton szereplő Sztanyiszlav Csercseszov az első vezetőedző a karrierje során, aki edzésen is megdicséri a kapusokat.

Varga Zsolt egészségügyi okokból hiányzott a férfi vízilabda-bajnokság döntőjének első meccséről, ám egy rutinműtétet követően a második összecsapásra már visszatért a kispadra. Csapata, a Fradi mindkét találkozón jól teljesített, legyőzte az OSC-t, és aranyérmes lett. Ezzel azonban a zöld-fehéreknek még nem ért véget az idény, hiszen a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében is érdekeltek. A lapunknak adott interjúban a szakember a bajnokság értékelése mellett külön köszönetet mondott segítőjének, Nyéki Balázsnak, aki beugróként többször is helyettesítette a vezetőedzőt.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége, Özbas Szofi Szolnokon született, igazi sportos családban: édesapja a török Fatih Özbas, olimpiai ötödik helyezett birkózó, édesanyja szertornázott. Az általános iskolában háromféle tanfolyam indult, tánc, atlétika és dzsúdó, Szofi pedig nyolcévesen az utóbbit választotta. Csakúgy, mint két testvére, a tizenhét éves Yasin és a kilencesztendős Levente, akik most is Szolnokon élnek. Szofi viszont időközben Budapestre költözött, 2020 ősze óta a Honvédnál edz Toncs Péter irányításával. Lapunknak mesélt arról is, hogy neki is voltak hullámvölgyei, volt, hogy kijelentette, befejezi a dzsúdót, de ezek is kellettek, hogy még biztosabb legyen a dolgában.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.