S. T. J. 2020.02.13 23:10

Dárdai: Senki sem hívott; Rebrov szerint marad még izgalom

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Szombaton az éllovas Ferencváros a Mol Fehérvárt fogadja az OTP Bank Ligában. A hagyományos Fradi-csütörtökön Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője elmondta: bármennyire is jelentős találkozóról van szó, az nem kupadöntő, nem egy meccs dönt az aranyról. A bajnoki versenyfutás szempontjából persze fontos fejezet, hiszen a győztesnek több pontja lesz, az önbizalma is nő, ám az ukrán tréner úgy véli, a bajnoki cím nem szombat este dől el. Szóba került még az is, miként készülnek a Vidihez visszatérő Nikolics Nemanjára, és Rebrov a VAR-ról is véleményt mondott.

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Dárdai Pál. Az edző elmondta: nyárig fizetett szabadságon van, július elsején kell munkára jelentkeznie, a szerződésében az áll, hogy az U17-es csapatot veszi át. Addig éli a hétköznapi emberek életét, bár természetesen figyelemmel követi az eseményeket, kimegy az utánpótláscsapatok meccseire, időnként az edzéseire is, de egyelőre ennyi a kapcsolata a Herthával, nem több – állítja. Pedig egyre több helyről hallani, hogy Jürgen Klinsmann távozása után a magyar trénert kellene visszahívni a Bundesliga alsóházába visszacsúszó csapat élére.

Vendégszektor című rovatunkban riportot olvashatnak arról, hogy Csillag Péter kollégánk a vak zongoraművész, Helle Maximilian társaságában látogatott ki a Dorog–III. Kerület labdarúgó Magyar Kupa-nyolcaddöntőre. A művész korábban nem járt még futballmérkőzésen. Távolmaradása független attól, hogy nem lát, mint mondja, egyszerűen nem érdekelte a sportág. Nem minden látássérült gondolkodik azonban így, régebben sok sorstársa csinálta, hogy kiment a Népstadionba a zsebrádiójával, és miközben a pályán zajlott a játék, élőben hallgatta a közvetítést. Hogy miként élte meg a dorogi kupameccset Helle Maximilian, az is kiderül írásunkból.

Itthon van az Olaszországban, Reggio Emiliában légióskodó Vojvoda Dávid, s immár a nemzeti csapat kecskeméti edzőtáborában készül a jövő heti, szlovénok, illetve ukránok elleni Eb-selejtezőre. Tavaly augusztus ötödikén utazott ki itáliai állomáshelyére, azóta nem volt lehetősége hazajönni. Klubjában 17-18 perc játékidőt kap, de nem akar panaszkodni, s azt is elismeri, hogy posztriválisai remekelnek mostanság, húsz pont felett dobálnak, ezért őket favorizálja a szakvezető. A Reggio Emilia viszont nem remekel, a 12. helyen áll, két győzelemnyire van a rájátszást érő nyolcadiktól.

2020.12.05 09:44:46

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Supka Attila csapata marad a dobogó harmadik helyén, nem tudta legyőzni a PAFC a Kisvárdát.

2020.12.05 09:44:46

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Papírforma: a zöld-fehérek nyerték meg a két csapat legutóbbi nyolc mérkőzését.

2020.12.05 09:44:46

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első játékrészben kétgólos előnyt szerzett a Zete, a második félidőben hiába támadott többet a Kövesd, gólt megint csak a hazaiak lőttek.

2020.12.04 19:45:24

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, a vendég Újpest meg ajándékozott egy tizenegyest az újoncnak, ismét 1–1-re végeztek egymással a felek.

2020.12.03 15:44:37

Labdarúgó NB I M. G.

A DVTK 1982 óta csak kétszer győzte le hazai pályán az FTC-t, s zsinórban 7 vereségnél tart ellene.