Nemzetisport.hu 2011.07.29 10:00 Frissítve: 2014.12.28 02:21

Bojan Krkic lesz a Roma budapesti meglepetése

Miután a Roma rendszerető sajtófelelőse előre tisztázta, hogy három, azaz három kérdést tehetünk fel Luis Enriquének, a csapat nyár elején kinevezett vezetőedzőjének, megjelent a Real Madrid és a Barcelona korábbi futballistája, és azzal nyitott: legfeljebb húsz kérdésre válaszol... Végül a szigorú sajtós gátat szabott a parttalan beszélgetésnek, a szakember azonban így is számos jó hírrel szolgált az interjú során, amelynek elkészítésére – a Vasas–Roma mérkőzést szervező Gelei Károly segítségével – a dél-tiroli edzőpálya oldalában adódott mód. Kiderült például, hogy Bojan Krkic Budapesten mutatkozhat be a csapatban.

Luis Enrique Budapesten először ülhet majd a Roma kispadján (Fotó: Mirkó István)

 

– Miután Bojan Krkic és Gabriel Heinze is aláírta a szerződését a Romához, adódik a kérdés: őket is láthatja a Puskás Ferenc Stadion közönsége az augusztus harmadikai, Vasas elleni centenáriumi mérkőzésen?
– Meglátjuk, milyen erőnléti állapotban lesznek, mert bár már csatlakoztak a csapathoz, a nyári szünet után egyelőre külön edzésmunkát végeznek. Csak azután dönthetek a szerepeltetésükről, miután megbizonyosodtam arról, hogy nincs lemaradásuk a többiekkel szemben. Nyilván időbe telik, amíg beilleszkednek a közösségbe, de az edzések során lesz mód összecsiszolódnia a társaságnak. Budapesten mindenkivel számolok, aki bevethető a keretből.

– Mire jó a budapesti gálamérkőzés a Romának?
– A Vasas elleni gálameccs klasszikus értelemben vett felkészülési mérkőzés lesz számunkra. Annak külön örülök, hogy idegenben játsszuk. Az augusztusi találkozón alkalmam nyílik megnézni, ki milyen erőben van, formába lendült-e a csapat a felkészülés során.

Bojan Krkic: a meglepetés

– Eltelt az első néhány hét az új munkahelyén – milyen benyomásokat szerzett a csapatáról?
– Kedvező élményekkel gazdagodtam, hiszen felkészült játékosokkal találkoztam, akik képesek együtt dolgozni. A klub minden eszközzel igyekszik segíteni a munkát, és a Románál a szurkolók is különleges légkört varázsolnak. Nincs más hátra, mint felépíteni a csapatot, amely az egyesület hírnevéhez méltó módon szerepel. Amíg nem alakult ki a végleges keret, nehéz jósolni, de hiszek benne, hogy az új játékosokkal kiegészülve sikerül ütőképes együttest formálni, amely büszkévé teszi a szurkolókat is.

– Mondják, hogy az olasz Barcelonát igyekszik kialakítani a Románál.
– Ez nem igaz.

– Pedig még azt is rebesgetik, hogy a taktikai elemzések gyakran korábbi csapata, a Bajnokok Ligája-győztes katalán gárda játékának a megfigyelésére épülnek.
– A Barcelonát nem lehet utánozni. A stílus egyediségét ott éppen az adja, hogy a játékosoknak gyermekkoruk óta azt tanítják, hogy igyekezzenek átvenni a csapat felfogását, szinte ösztönösen ivódik beléjük az a szellem. Mivel a klub második együttesénél sokáig dolgoztam edzőként, van rálátásom a rendszerre.

– Rendben, Luis Enrique Romája nem az olasz Barcelona. De akkor mi?
– A rendelkezésemre álló játékosokból szeretnék olyan csapatot felépíteni, amelynek védjegye a bátor támadó szellem, és amely mer kezdeményezni, játszani bármely ellenféllel szemben. Akár az olasz bajnoki vetélytársakról van szó, akár a Vasasról.
2021.09.24 19:22:48

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Jeles teljesítmény: a paksiak bátor és hatékony támadójátékkal rukkoltak ki a zalaegerszegiek nagy bánatára.

2021.09.23 19:45:03

Labdarúgó NB I JUDI ÁDÁM

Az Arsenal korábbi tízese szerint a Ferencváros kiemelkedik a jelenlegi magyar mezőnyből – exkluzív interjú a vb-ezüstérmes védővel.

2021.09.23 14:51:25

Labdarúgó NB I P. K.

Az előző két idényben a Fehérvár és az Újpest elleni meccsek után alapozták meg a címvédést.

2021.09.22 18:35:14

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben, a címvédő nyerte a második fordulóból elhalasztott rangadót.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.