SZ. R. 2021.07.16 11:42 Frissítve: 2021.07.16 12:40

Átigazolás: a Ferencvároshoz utazott a válogatott játékos – sajtóhír

A sportske.jutarnji.hr értesülései szerint Stjepan Loncar, a HNK Rijeka bosnyák válogatott középpályása csütörtökön Budapestre utazott, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírjon a Ferencvároshoz. A horvát klub sportigazgatója, Robert Palikuca azt megerősítette a lapnak, hogy megegyeztek Loncar eladásáról, de arról nem beszélt, hogy melyik klubbal.

Loncar már Budapesten tartózkodik a horvát sajtó szerint (Fotó: AFP)

A horvát sajtóban napok óta téma, hogy a HNK Rijeka 24 éves, kilencszeres bosnyák válogatott játékosa  a Ferencvároshoz szerződhet, miután a két klub megegyezett a vételáráról.

„Sosem beszélek a számokról, hiszen ez még mindig egy üzleti titok, így nem fogom kommentálni a pletykákat Loncar átigazolásával kapcsolatban. Ennek ellenére nagyon szép munka a Rijekától, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben is sikerült eladnia egy nagy értékű játékost" – nyilatkozta Robert Palikuca, a Rijeka sportigazgatója. 

Hozzátette, nem keletkezik nagy űr a bosnyák középpályás távozása után, hiszen több opciójuk is van arra, hogy pótolják. A szakember arról nem beszélt, hogy pontosan melyik csapatnak adták el a futballistát, azonban a sportske.jutarnji.hr szerint Loncar már Budapesten tartózkodik, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírjon a zöld-fehérekhez.

A belső középpályásként bevethető Loncar három éve szerződött a bosnyák Sirokitól Rijekába, a horvát élvonalban 89 meccsen 8 gólt és 12 gólpasszt ért el. 

A horvát sajtó szerint a Ferencváros 2.5 millió eurót fizet a futballistáért a Rijekának, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén – azt nem fejtik ki, hogy minek kell ehhez teljesülnie – 1.5 millió eurós bónuszokkal növekedhet (erről posztolt a Twitteren egy helyi újságíró). Az ulloi129.hu szurkolói portál értesülései szerint azonban a horvát sajtóban megjelent összegek túlzóak.

 


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kristoffer Zachariassen (norvég, Rosenborg – Norvégia), Ryan Mmaee (belga-marokkói, AEL Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár)?, Csonka András (Budafoki MTE), Csontos Dominik (Soroksár), Ammar Ramadan (szír, Soroksár), Szánthó Regő (ZTE FC), Szécsi Gergő (Soroksár), Szerető Krisztofer (Soroksár)?, Takács Zsombor (Soroksár)?, Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szücs Adrián
Kiszemeltek: Stjepan Loncar (bosnyák, HNK Rijeka – Horvátország), Keanu Baccus (ausztrál, Western Sydney Wanderers – Ausztrália), Edoardo Masciangelo (olasz, Pescara – Olaszország)
Távozók:
Marcel Heister
(horvát-német, Mol Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Isael (brazil, Umm Szalal – Katar, szabadon igazolhatóként), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.11.27 19:17:12

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. A Puskás Akadémia 19 légióssal lett bronzérmes, 23 külföldi kellett a Kisvárda bennmaradásához, légiós Pakson!

2021.11.30 10:48:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Markek Tamásé az idény talán legnagyobb védése • Fehérvári ász, kispesti kérdés.

2021.11.28 14:44:58

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A felázott pálya sem állította meg a bajnokot, Supka Attila elszenvedte első vereségét új csapata élén.

2021.11.28 13:34:52

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bosszankodás mind a két oldalon, az utolsó hat percben két helyzete volt mind a két csapatnak.

2021.11.28 13:04:04

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A DVSC marad a kiesőzóna közelében, a tolnaiak pedig a középmezőnyben.