Átigazolás: a Ferencvároshoz utazott a válogatott játékos – sajtóhír

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 11:42
null
Loncar már Budapesten tartózkodik a horvát sajtó szerint (Fotó: AFP)
A sportske.jutarnji.hr értesülései szerint Stjepan Loncar, a HNK Rijeka bosnyák válogatott középpályása csütörtökön Budapestre utazott, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírjon a Ferencvároshoz. A horvát klub sportigazgatója, Robert Palikuca azt megerősítette a lapnak, hogy megegyeztek Loncar eladásáról, de arról nem beszélt, hogy melyik klubbal.

A horvát sajtóban napok óta téma, hogy a HNK Rijeka 24 éves, kilencszeres bosnyák válogatott játékosa a Ferencvároshoz szerződhet, miután a két klub megegyezett a vételáráról.

„Sosem beszélek a számokról, hiszen ez még mindig egy üzleti titok, így nem fogom kommentálni a pletykákat Loncar átigazolásával kapcsolatban. Ennek ellenére nagyon szép munka a Rijekától, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben is sikerült eladnia egy nagy értékű játékost" – nyilatkoztaRobert Palikuca, a Rijeka sportigazgatója.

Hozzátette, nem keletkezik nagy űr a bosnyák középpályás távozása után, hiszen több opciójuk is van arra, hogy pótolják. A szakember arról nem beszélt, hogy pontosan melyik csapatnak adták el a futballistát, azonban a sportske.jutarnji.hr szerint Loncar már Budapesten tartózkodik, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírjon a zöld-fehérekhez.

A belső középpályásként bevethető Loncar három éve szerződött a bosnyák Sirokitól Rijekába, a horvát élvonalban 89 meccsen 8 gólt és 12 gólpasszt ért el.

A horvát sajtó szerint a Ferencváros 2.5 millió eurót fizet a futballistáért a Rijekának, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén – azt nem fejtik ki, hogy minek kell ehhez teljesülnie – 1.5 millió eurós bónuszokkal növekedhet (erről posztolt a Twitteren egy helyi újságíró). Az ulloi129.hu szurkolói portál értesülései szerint azonban a horvát sajtóban megjelent összegek túlzóak.

 


NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kristoffer Zachariassen (norvég, Rosenborg – Norvégia), Ryan Mmaee (belga-marokkói, AEL Limassol – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár)?, Csonka András (Budafoki MTE), Csontos Dominik (Soroksár), Ammar Ramadan (szír, Soroksár), Szánthó Regő (ZTE FC), Szécsi Gergő (Soroksár), Szerető Krisztofer (Soroksár)?, Takács Zsombor (Soroksár)?, Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szücs Adrián
Kiszemeltek:Stjepan Loncar (bosnyák, HNK Rijeka – Horvátország),Keanu Baccus (ausztrál, Western Sydney Wanderers – Ausztrália), Edoardo Masciangelo (olasz, Pescara – Olaszország)
Távozók:
Marcel Heister
(horvát-német, Mol Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Isael (brazil, Umm Szalal – Katar, szabadon igazolhatóként), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik