nemzetisport.hu 2021.02.28 17:53 Frissítve: 2021.03.07 23:22

A magyar futballnak csak jót tehet, ha egy nemzetközileg is ismert edző visszatér – Gurulj be lassítva is!

A hétközi BL-forduló, az OTP Bank Liga edzőváltásai, Szabics Imre hazatérése és Szoboszlai Dominik jelentették a fő témát az eheti Gurulj be lassítva is podcastban, amelyben Hajdú B. István és Berkesi Judit beszélget a magyar és a nemzetközi foci aktuális témáiról. (x)

 

A Gurulj be lassítva is! podcast házigazdái szerint a semleges helyszíneknek is köszönhető, hogy a BL-nyolcaddöntők első meccsein hétszer is a vendégcsapat nyert. Külön foglalkoztak a Chelsea madridi győzelmével, véleményük szerint öngyilkos taktikát választott Simeone, de ismét bebizonyosodott, jól működik az angol csapat élén a német-magyar edzőpáros.

Kiderült, hogy a tv-ben is kevesebben nézik a BL-meccseket mint amikor telt házasak voltak, míg a Magyar Kupa ismét megmutatta, hogy a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezés nem sokat számít.

Téma volt az OTP Bank Ligában történt edzőváltások (Honvéd-Horváth Ferenc, Fehérvár-Szabics Imre) is. Főleg Szabics szerepvállalása, aki az Eb-résztvevő osztrák válogatott másodedzői posztját hagyta ott.

Véleményük szerint a jövő szezon is ráment volna, ha Szabics csak nyáron érkezik, és vele egy olyan edző tért vissza, akire már korábban azt mondtuk, de jó lenne, ha a magyar futballban is megmutatná, mit tanult kint, hiszen a magyar futballnak csak jót tehet, ha nemzetközileg is ismert edző tér vissza. Ugyanakkor abban csak bízhatunk, hogy a vb-selejtezőkre a jelenleg sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik is visszatérhet.

A heti podcast teljes adása itt hallgatható meg.

2021.04.18 13:14:16

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Fehérvár két tizenegyest is belőtt, az utolsó percben született meg a vendégek győztes gólja.

2021.04.18 13:14:16

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A felcsútiak győzelme után a Ferencváros még nem bajnok, az Újpest ellen biztosíthatja be az elsőségét.

2021.04.17 23:05:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A magyar futballban szokás pocskondiázni a talajt, pedig a göröngynél nincs jobb tanítómester, mármint hogy egy játékos igenis legyen képes a nyakáig felpattanó labdát is megszelídíteni.

2021.04.17 13:43:46

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A zalaiak sorozatban elbukott négy meccs után szerezték újra pontot vendégként.