A Kaposvárral sem bírt a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2009.08.29. 19:28
Címkék
Az első játékrészben a vendégek, a másodikban a hazaiak domináltak, de előbb Milinte Árpád, majd Megyeri Balázs halmozott bravúrt bravúrra, így aztán nem született gól a két zöld-fehér csapat, a Kaposvár és a Ferencváros összecsapásán.
 
Nem bírtak egymással a csapatok (Fotó: M. Németh Péter)
Nem bírtak egymással a csapatok (Fotó: M. Németh Péter)

Az újonc Ferencváros meglehetősen gyatrán kezdte a szezont, hiszen a ZTE elleni győzelem mellett két döntetlen (Paks, Haladás) és két vereség (Nyíregyháza, Vasas) volt a mérlege, s ezzel csak a 14. helyen szerénykedett a forduló előtt a tabellán. A házigazdák öt kör alatt 7 pontot szorgoskodtak össze: legyőzték a Haladást és idegenben a Zalaegerszeget, döntetlent játszottak a Nyíregyházával, kikaptak viszont a Honvédtól és legutóbb a Pakstól.

Ez utóbbit akarták kijavítani a hazaiak a Fradi ellen, ám az első tíz percben gyakorlatilag a felezővonalat sem lépték át. A Fradi elég nagy tempót diktált, igaz, ekkor még ők sem nagyon veszélyeztették a kaput. Nem így a következő tíz percben, amikor futószalagon gyártották a csapatok a helyzeteket. Ebben is a vendégek jártak élen, de vagy célt tévesztettek, vagy Milinte védett bravúrosan.

A félidő közepére aztán kissé elfáradtak a csapatok, ebből az időszakból Lipcsei és Pest Krisztián lövése maradt emlékezetes: mindkétszer a kapusok védtek remekül, így aztán gól nélküli állással vonultak a szünetre a csapatok.

A második félidőben már bátrabban kezdtek a hazaiak, s bizony többször is Megyeri bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy a kaposváriak ne szerezzék meg a vezetést. Nem csoda, hogy Bobby Davison cserélt is: Lipcsei helyére Rósa állt. Azonban ez sem segített: egymás után jöttek a lövések Megyeri kapujára, s az élvonalban a héten debütáló hálóőr védéseivel most egy időre bejátszotta magát a fővárosiak kapujába.

A második félidő közepén eleredt az eső is, s ez aztán rányomta a bélyegét a folytatásra. A 86. percben ugyan Nikolics egyedül törhetett kapura, de elkapkodta a lehetőséget, s megint Megyeri védett bravúrral. Nem született gól, így a csapatok helyezése sem változott: a Kaposvár maradt az ötödik, a Ferencváros pedig a tizennegyedik.

MEGYERI NYILATKOZATA
 

„Soha nem jó, ha a kapust választják a meccs legjobbjának. Egyenlőre nincs meg a góllövő cipő, de nincs feszültség az öltözőben, bár Pista szívja a fogát. Próbálunk lelkesek maradni, és túljutni a mélyponton. A harcossággal nincs gond, csak a támadójáték nem tökéletes egyelőre” – mondta Megyeri Balázs a Sport Tv-nek.

 

 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik