Székely Norbert az új szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2009.11.05. 16:56
Címkék
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség mai elnökségi ülésén Székely Norbertet, az MKB-Euroleasing Sopron vezetőedzőjét nevezte ki szövetségi kapitánynak.
Székely Norbert irányíthatja a magyar válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Norbert irányíthatja a magyar válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint)

A szakember megbízatása három évre szól, a válogatott mellett ő marad a Sopron edzője is.

Szeptemberben a magyar szövetség elnöksége úgy határozott, nem hosszabbítja meg a női szövetségi kapitány, Rátgéber László lejáró szerződését, és Székely Norbertet, az MKB-Euroleasing edzőjét kéri fel a posztra, a hivatalos kinevezésre ma került sor.

„Három szempontrendszer alapján képzelem el a munkát. Az első szakmai jellegű: szeretnék átfogó, az utánpótláscsapatokat is érintő, egységes programot készíteni, mert szerintem nagyon fontos, hogy az utánpótlás-válogatottak hasonló felfogásban dolgozzanak, mint a felnőttek, hiszen belőlük él a nagyválogatott. A második egy mindenre kiterjedő gazdasági terv, ebbe ugyanúgy beletartozik az utánpótláscsapatok költségvetése, mint az én fizetésem vagy a játékosok prémiuma. A harmadik pedig a közös törekvés a támogatottság elérésére, hogy a klubok, a kollégák, a női kosárlabdában szerepet vállaló szakemberek egységesek legyenek, támogassák a nemzeti együttest" – nyilatkozta a lehetséges szerepvállalásáról még szeptemberben a Nemzeti Sportnak Székely.

A 36 éves szakember 2006 óta irányítja a soproni hölgykoszorút, azóta három bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert csapatával, az előző szezonban pedig 4. helyen végeztek a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában.

Székely Norbert a kinevezését követően is nyilatkozott munkatársunknak, az új szövetségi kapitánnyal készült beszélgetést a Nemzeti Sport holnapi számában olvashatja!  

 
DONKÓ ORSOLYA LESZ SZÉKELY SEGÍTŐJE

Székely Norbert segítője a szegedi klubigazgató, egyben volt válogatott Donkó Orsolya lett, a csapatvezető Simon János, a két menedzser közül pedig Török Zoltán soproni ügyvezető az általános ügyeket intézi, a sportdiplomáciáért és a sajtókapcsolatokért pedig Bodrogváry Iván, a női liga elnöke felel.

Az MKOSZ vezetése szeptember 10-én jelentette be, hogy szerződésének lejártával Rátgéber László helyett a Székely Norbertet kéri fel a poszt betöltésére. Egy októberi lapértesülés szerint Farkas Balázs elnökségi tag – a Sopron főszponzorának tulajdonosa – hatmillió forintos támogatás fejében Székelyt választatta meg kapitánynak Rátgéber helyett. Berényi János hivatalos állásfoglalásában leszögezte, hogy senki nem vette meg a posztot Székely Norbertnak:

„Az utóbbi 2-3 év legsikeresebb magyar női kosárlabdaedzője épp eleget bizonyított ahhoz, hogy amikor a méltán elismert, megbecsült és tisztelt Rátgéber Lászlónak lejárt a szerződése, és a folytatás feltételeként megfogalmazott anyagi igényeihez nem volt meg a fedezet, akkor őt kérje fel, mindenféle árukapcsolás nélkül."

MTI

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik