Nemzetisport.hu 2009.11.05 16:56 Frissítve: 2015.03.09 02:10

Székely Norbert az új szövetségi kapitány

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség mai elnökségi ülésén Székely Norbertet, az MKB-Euroleasing Sopron vezetőedzőjét nevezte ki szövetségi kapitánynak.

Székely Norbert irányíthatja a magyar válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint)
Székely Norbert irányítja a magyar válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint)

A szakember megbízatása három évre szól, a válogatott mellett ő marad a Sopron edzője is.

Szeptemberben a magyar szövetség elnöksége úgy határozott, nem hosszabbítja meg a női szövetségi kapitány, Rátgéber László lejáró szerződését, és Székely Norbertet, az MKB-Euroleasing edzőjét kéri fel a posztra, a hivatalos kinevezésre ma került sor.

„Három szempontrendszer alapján képzelem el a munkát. Az első szakmai jellegű: szeretnék átfogó, az utánpótláscsapatokat is érintő, egységes programot készíteni, mert szerintem nagyon fontos, hogy az utánpótlás-válogatottak hasonló felfogásban dolgozzanak, mint a felnőttek, hiszen belőlük él a nagyválogatott. A második egy mindenre kiterjedő gazdasági terv, ebbe ugyanúgy beletartozik az utánpótláscsapatok költségvetése, mint az én fizetésem vagy a játékosok prémiuma. A harmadik pedig a közös törekvés a támogatottság elérésére, hogy a klubok, a kollégák, a női kosárlabdában szerepet vállaló szakemberek egységesek legyenek, támogassák a nemzeti együttest" – nyilatkozta a lehetséges szerepvállalásáról még szeptemberben a Nemzeti Sportnak Székely.

A 36 éves szakember 2006 óta irányítja a soproni hölgykoszorút, azóta három bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert csapatával, az előző szezonban pedig 4. helyen végeztek a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában.

Székely Norbert a kinevezését követően is nyilatkozott munkatársunknak, az új szövetségi kapitánnyal készült beszélgetést a Nemzeti Sport holnapi számában olvashatja!  

 
DONKÓ ORSOLYA LESZ SZÉKELY SEGÍTŐJE

Székely Norbert segítője a szegedi klubigazgató, egyben volt válogatott Donkó Orsolya lett, a csapatvezető Simon János, a két menedzser közül pedig Török Zoltán soproni ügyvezető az általános ügyeket intézi, a sportdiplomáciáért és a sajtókapcsolatokért pedig Bodrogváry Iván, a női liga elnöke felel.

Az MKOSZ vezetése szeptember 10-én jelentette be, hogy szerződésének lejártával Rátgéber László helyett a Székely Norbertet kéri fel a poszt betöltésére. Egy októberi lapértesülés szerint Farkas Balázs elnökségi tag – a Sopron főszponzorának tulajdonosa – hatmillió forintos támogatás fejében Székelyt választatta meg kapitánynak Rátgéber helyett. Berényi János hivatalos állásfoglalásában leszögezte, hogy senki nem vette meg a posztot Székely Norbertnak:

„Az utóbbi 2-3 év legsikeresebb magyar női kosárlabdaedzője épp eleget bizonyított ahhoz, hogy amikor a méltán elismert, megbecsült és tisztelt Rátgéber Lászlónak lejárt a szerződése, és a folytatás feltételeként megfogalmazott anyagi igényeihez nem volt meg a fedezet, akkor őt kérje fel, mindenféle árukapcsolás nélkül."

MTI

 

 

2022.08.07 22:34:01

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A papírforma alapján – a vb-selejtezőkkel együtt – egy hét vereségből álló sorozat is benne lehet a pakliban.

2022.07.25 13:50:20

Kosárlabda K. Zs.

Tizenkét válogatott csap össze szeptember végén, a címvédő az Egyesült Államok.

2022.07.22 17:37:12

Kosárlabda K. Zs.

A mieink négy korábbi Európa-bajnokkal kerültek egy csoportba, köztük a címvédő Szlovéniával.

2022.07.24 16:35:32

Kosárlabda T. G.

Pálinkás József 1990-ben lett a női kosárlabda-válogatott kapitánya, a tisztséget 1993-ig töltötte be.

2022.07.24 08:56:08

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Olyasmit szeretnék majd csinálni, ami boldoggá tesz. A sportágban pedig jól érzem magam.”