Női kosár NB I: befejezi karrierjét a PEAC kapitánya

Vágólapra másolva!
2022.05.12. 14:14
null
Sarok Nikolett kosárra tör (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
Sarok Nikolett, a női kosárlabda NB I legutóbbi idényét a negyedik helyen befejező PEAC csapatkapitánya tavaly ilyenkor még vállalt egy évet , de most lezártnak tekinti profi pályafutását – derül ki a pécsiek hivatalos honlapjának csütörtöki posztjából.

„Igen, egyelőre úgy gondolom, hogy ez volt az utolsó szezonom – válaszolta Sarok Nikolett a klubhonlap érdeklődésére. – Most az élet más fontos dolgai kerültek nálunk előtérbe, elsősorban gyermeket szeretnénk. Ami azt illeti, a későbbi visszatérést nem zárom ki teljesen, mivel borzasztó nehéz most kimondani, hogy ez volt az utolsó… Meglátjuk, hogyan alakul az életem. Nyilván jobb lett volna éremmel befejezni áprilisban, nem volt túl jó megélni az utolsó összecsapást.”

A 32 esztendős bedobó pécsi születésű, 16 évesen a helyi utánpótlásból került be a MiZo Pécs felnőttgárdájába. Pécsi klubokhoz kötődő pályafutása során kétszer lett bajnok, kétszer Magyar Kupa-győztes.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy tizenhat évesen felkerülhettem a felnőttcsapathoz, és rögtön az Euroligában is megmérethettem magam. Nagyon fiatalon belecsöppentem abba a közegbe, és én azon szerencsések egyike vagyok, akik még megélhették azt a fantasztikus hangulatot, amikor tele volt a Lauber, és ezért nagyon hálás vagyok. Szoktam mesélni erről a fiatal játékosoknak is, kár, hogy ezt ők már nem élhetik meg, de remélem, hogy ez a jövőben jó irányba változik Pécsett.”

Sarok Nikolett hozzátette: örülne, ha a kosárlabda része maradna az életének – például szívesen segítené, fejlesztené egyénileg a fiatal játékosokat –, és szeretne fotózással is foglalkozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik