Nemzetisport.hu 2011.12.28 07:43 Frissítve: 2015.03.31 01:47

Nem hosszabbította meg Vida Anna szerződését a Mondeville

Vida Anna, a magyar válogatott bedobója a Ferencvárosnál kezdte az idényt, majd novemberben az Európa-kupában szereplő Mondeville-hez igazolt. A francia csapatban eltöltött hetek nem mondhatóak sikeresnek, Vida kevés lehetőséget kapott, december végén lejáró szerződését pedig nem hosszabbították meg.

Vida Anna (fehérben) az utolsó két meccsén már jól játszott, de addigra döntöttek a sorsáról francia klubjában

 


– Milyen az itthonlét?
– Nagyon jó! Már karácsony előtt két nappal hazajöttem Szarvasra, és itt töltöttem az ünnepet. Hiányoztak a szeretteim, jó volt újra látni őket.

– Mikor utazik vissza a csapatához, Franciaországba?
– Sajnos úgy alakult a helyzet, hogy nem kell visszatérnem a Mondeville-hez. Beszéltem az edzővel, azt mondta, ő is felelős azért, hogy nem hosszabbítottuk meg a két hónapra szóló szerződésemet, hiszen nem adott elég lehetőséget, öt-tíz perceket játszottam.

– Pedig az utóbbi meccseken kezdett belelendülni, december 21-én már három hármast is elsüllyesztett a soros bajnokiján...
– Valóban egyre jobban ment a játék, csak későn sikerült beilleszkednem a rendszerbe. Tudtam, hogy szezon közben nem könnyű új csapathoz igazolni, de hogy ennyire nehézkes legyen, mint az én esetemben, azt egyáltalán nem hittem. Az utolsó hetem sikerült igazán, a legutóbbi két meccsemen játszottam úgy, ahogyan szerettem volna huzamosabb ideig Franciaországban.

– Nehéz szívvel búcsúzott?
– Igen, mert nagyon szerettem a várost, az országot, rendkívül kedvesek voltak velem a Mondeville-nél. Korrekt módon váltunk el, megköszönték a munkámat, azt mondták, örültek, hogy a csapatukban játszottam, tehát teljes mértékben békés volt a búcsú.

– Mit hoz magával Franciaországból?
– Rengeteg tapasztalatot. Megismertem belülről Európa egyik legerősebb bajnokságát, kipróbáltam, milyen az otthontól távol, egyedül élni. Ez a másfél hónap bizonyosan hasznomra válik a jövőben.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBŐL KIDERÜL, VIDA ANNA HOGYAN KÉPZELI EL A SZEZON MÁSODIK FELÉT – A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN TALÁLJÁK.

2023.06.03 10:08:30

Kosárlabda nemzetisport.hu

A május 26-án elhunyt egykori kosárlabdázó volt osztályidegen, kényszermunkás, disszidens, hazaáruló.

2023.05.23 17:36:31

Kosárlabda nemzetisport.hu

Noha még csak 32 éves, szögre akasztotta magas szárú csukáját a 28-szoros válogatott kosárlabdázó.

2023.05.22 22:28:56

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Már akkor hitt abban, hogy egyszer ő is ezen a szinten kosárlabdázhat.

2023.05.13 14:20:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

A MAFC-cal és a Bp. Honvéddal összesen 8 bajnoki címet szerzett, 116-szor szerepelt a válogatottban.

2023.05.02 18:54:56

Kosárlabda nemzetisport.hu

Aligha túlzás: a háromszéki fővárosnak nemzetközi szintű női kosárlabda-együttese van.